Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: D.Ž.

01. 07. 2016. 22:40   >>  22:22

ŠEGRT PORUČIO

Poboljšati odnos pacijenata i medicinara

Domovi zdravlja u Podgorici su dobro organizovani, nema gužvi, a prioritet u narednom periodu biće poboljšanje odnosa između pacijenata i zdravstvenih radnika, jer je to glavni izvor nezadovoljstva zdravstvenim sistemom, saopštio je resorni ministar, Budimir Šegrt.

On je danas sa saradnicima posjetio Dom zdravlja Podgorica. Obišao je zdravstvene objekte Nova Varoš, Stari aerodrom, Tuzi i Golubovci, razgovarao s pacijentima i zaposlenima, kao i s menadžmentom Doma zdravlja Podgorica.

Šegrt je kazao da je evidentno, a i očekivano da se radi o dobro organizovanom domu zdravlja. 

“U razgovoru s pacijentima, stekli smo utisak da se pregledi redovno zakazuju i u svum objektima nije bilo gužvi, što ne znači da nema mnogo posla”, rekao je Šegrt.

On je istakao da je zadovoljan onim što je vidio. Kako je dodao, u objektima domova zdravlja u Golubovcima i Tuzima vidjeli su da pacijente dočekuju zatvoreni šalteri, što je prema njegovim riječima, nedopustivo.

“Pacijent u zadravstvenim ustanovima mora da osjeti da je dobrodošao. Ako ga čeka zatvoren šalter s neprovidnim staklom onda je to poruka da on tu nije dobrodošao, a mi moramo da znamo da zdravstveni sistem i svi zdravstveni radnici postoje zbog usluge pacijentu”, poručio je Šegrt.

On je kazao da se na takav način uspostavlja loša komunikacija između zdravstvenih radnika i pacijenata. “I svi nesporazumi i nezadovoljstvo zdravstvenim sistemom nijesu nastali zbog kvaliteta zdravstvene usluge nego zbog odnosa između pacijenata i zdravstvenih radnika".

“Na tome moramo da radimo i to je možda najteži posao. Za to ne trebaju finasnije ali se moraju promijeniti navike”, poručio je Šegrt.

On je najavio da će za desetak dana početi da radi nova radio-dijagnostika na mamografu u Domu zdravlja na Starom aerodoromu i u Golubovcima, zahvaljujući donaciji mještana.

Kako je naveo, planira se i disprezija ljekara kako svi podgoričani ne bi dolaziti u dva ili tri doma zdravlja. Šegrt je pojasnio da će se na taj način izbjeći gužve. 

U tom cilju, prema njegovim riječima, na jednoj ili dvije lokacije u Podgorici biće formirane ambulane, posebno u djelovima grada gdje je veliki broj stanovnika.

“To su neki trendovi ne samo u Podgorici nego i u svim većim gradovima, takođe se i u Nikšiću krenulo sa tom idejom i ona je dala izvrsne rezultate", kazao je Šegrt.

(Mina)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније