Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

06. 07. 2016. 22:17 >> 22:03

PODRŠKA OPŠTINE

UN daje 150.000 za projekte u H.Novom

UNDP je podržao Opštinu Herceg Novi sa 150.000 eura kako bi realizovali projekat ''Zamjena i ugradnja LED rasvjete, održavanje i upravljanje javnom rasvjetom u opštini Herceg Novi'', saopšteno je iz kabineta predsjednice Opštine Nataše Jaćimović.

"Opština Herceg Novi jedina je lokalna samouprava koja je uspjela da iskoristi maksimalan iznos finansijske podrške programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) Crna Gora, u okviru Javnog poziva za projekte koji doprinose ublažavanju efekata klimatskih promjena u sektoru turizma i utiču na smanjenje gasova sa efektom staklene bašte", istakli su u saopštenju.

Kako su objasnili,  Opština je za projekat' 'Zamjena i ugradnja LED rasvjete, održavanje i upravljanje javnom rasvjetom u opštini Herceg Novi'' dobila 120.000 eura, da bi se zatim uključila lokalna TO i plivački i vaterpolo klub Jadran, koji su za svoje projekte "Udahnimo život zaleđu - Selo Kameno iz Herceg Novog" i "Zamjena postojećih reflektora sa LED rasvjetom na bazenu Jadran Škver" dobili po 15.000 eura.

"Na taj način, ukupna podrška opredjeljena za našu Opštinu dostigla je maksimalan iznos finansijske podrške po objavljenom Javnom pozivu od 150.000 eura. Kroz projekat zamjene i ugradnje LED rasvjete Opština Herceg Novi modernizuje sistem javne rasvjete, poboljšava finansijsku efikasnost kroz planirane uštede u radu sistema i odgovorno se odnosi prema životnoj sredini", naglasili su iz kabineta Aćimović.

Pravo učešća imale su opštine Kotor, Tivat, Herceg Novi i Prijestonica Cetinje, a koje su inače obuhvaćene projektom ‘’Razvoj niskokarbonskog turizma u Crnoj Gori’’  koji zajednički implementiraju UNDP Crna Gora, Ministarstvo održivog razvoja i turizma i Centar za održivi razvoj.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније