Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: D.Ž.

08. 07. 2016. 15:01   >>  14:51

SAVJET ASK

Zaštita zviždača samo na osnovu zahtjeva

Postupak zaštite zviždača može se pokrenuti samo na osnovu zahtjeva za zaštitu koji se podnosi Agenciji za sprječavanje korupcije (ASK), saopšteno je iz Savjeta ASK-a.

Današnja sjednica Savjeta ASK-a bila je posvećena obraćanju poslanika u Skupštini, Mladena Bojanića, povodom Informacije o zloupotrebi državnih sredstava u partijske svrhe od 2. juna. 

Kako se navodi, Savjet Agencije zahtijevao je od ASK dosljednu i potpunu primjenu zakona o sprječavanju korupcije i o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja. 

U saopštenju se kaže da je Savjet informisao poslanika, na njegov zahtjev, da je u nadležnosti direktora da li će mu obezbijediti status stranke u postupku.

Navodi se da je Savjet informisao Bojanića i da se može obratiti Agenciji zahtjevom za slobodan pristup informacija, kako bi dobio informaciju o spisima aktuelnog predmeta, ili eventualno ostvario uvid. 

Iz ASK-a je saopšteno da je Savjet informisao Bojanića da, u dijelu eventualne zaštite bivše menadžerke hotela „Ramada“, u skladu s članom 60 Zakona o sprječavanje korupcije, zviždač ima pravo na zaštitu ukoliko mu je nanijeta šteta, odnosno ukoliko postoji mogućnost nastanka štete zbog podnošenja prijave. 

“Tim članom je propisano je da se postupak zaštite može pokrenuti samo na osnovu zahtjeva za zaštitu koji se podnosi Agenciji, u pisanoj formi ili usmeno na zapisnik uz navođenje podataka propisanih istim članom”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je Savjet, nakon datih odgovora na pitanja Bojanića, konstatovao da je Agencija ustupila kompletnu dokumentaciju koju posjeduje po navedenoj prijavi Specijalnom policijskom odjeljenju, u skladu sa odredbama zakona.

(Mina)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније