Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: P.R. [ Biljana Rovčanin, TVCG ]

15. 07. 2016. 21:08 >> 21:00
3

NAJAVILI DANAS

Krajem jula generalni štrajk radnika ŽPCG

Vozovi za Bar i Nikšić na sat nijesu saobraćali, a tom obustavom radnici Željezničkog prevoza željeli su da nadležne, još jednom, upozore i predoče im svoje zahtjeve. Ukoliko se to ne desi, radnici najavljuju generalni štrajk za 25. jul.

Radnici Željezničkog prevoza održali su štrajk upozorenja i na sat zaustavili vozove. Njihov glavni zahtjev je isplata dvije zaostale zarade.

"Prvi zahtjev je isplata zarada za maj i jun. Drugi zahtjev da nam se u sklopu rebalansa obezbijede sredstva, da nam se nadoknadi, po utvrđenoj metodologiji, isplata za vozove i to 16 vozova koji nam nijesu ušli prilikom potspisivanja ugovora o javnom prevozu i treći je da se u narednom budžetu predvide sredstva za kupovinu vozova i vučnih sredstava", rekao je predsjednik štrajkačkog odbora, Mirko Rmandić.

Štrajku je prisustvovao i ministar saobraćaja Ivan Brajović, koji je saopštio da će radnicima Ministarstvo, narednih dana, pokušati da obezbijedi novac za isplatu majske zarade, dok isplata ostalih zavisi od usvajanja rebalansa budžeta.

"Vama je za platu potrebno 330 hiljada eura. Vaša tranša koju mjesečno dobijate je 230 hiljada eura i treba da obezbijedimo to da se majska plata što prije isplati. Ono što sada tražimo budžetom još 2 miliona i 100 hiljada eura da bi pokrili ove gubitke do kraja tekuće godine", rekao je Brajović.

U međuvremenu, iz Ministarstva finansija saopštili su da će zahtjeve Brajovićevog resora za dodatan novac kroz rebalans budžeta ispoštovati u skladu sa zakonom.

Ukoliko se to ne desi, radnici najavljuju generalni štrajk koji će stupiti na snagu 25. jula.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније