Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

25. 05. 2013. 09:15   >>  09:22 48

GRADIĆE CRKVU

Mugoša ustupa parcelu CPC-u u Podgorici

Gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša predložio je Skupštini Glavnog grada da usvoji odluku prema kojoj se Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi (CPC), bez naknade, prenosi pravo svojine na građevniskom zemljištu površine 12.689 kvadrata za gradnju vjerskog objekta u zahvatu DUP-a "Momišići C", piše "Dan".

U odluci, koja će se pred odbornicima gradskog parlamenta naći 11. juna, navodi se da je naknada za komunalno opremanje gradskog građevinskog zemljišta ujedno i učešće Glavnog grada Podgorica u izgradnji vjerskog objekta za potrebe CPC.

U ime Glavnog grada ugovor će sa CPC, kako se navodi u odluci, podgorički gradonačelnik Mugoša.

Prema istoj odluci navodi se da je investitor dužan da o svom trošku kompletno komunalno opremi građevinsko zemljište do priključka na urbanističku parcelu, a sve to u u skladu sa planskim dokumentom.

U odluci se navodi da će se iznos naknade za komunalno opremanje građevinskog zemljišta utvrditi nakon izrade idejnog, to jest glavnog projekta.

U obrazloženju odluke o kojoj će se raspravljatio 11. juna navodi se da bi se izgradnjom vjerskog objekta CPC stvorili uslovi za očuvanje i njegovanje vjerskih i kulturnih potreba CPC u Crnoj Gori, zbog čega bi joj trebalo dodijeliti odgovarajuću lokaciju za igradnju takvog objekta.

Пратите нас на

Коментари48

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније