Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

24. 07. 2016. 17:25 >> 17:06
1

JONICA NAJAVILA

U utorak saslušanje o Zakonu o medijima

Odbor za politički sistem održaće u utorak konsultativno saslušanje u vezi sa Predlogom izmjena i dopuna Zakona o medijima, kazala je predsjedavajuća Snežana Jonica iz SNP-a.

Ona je, agenciji MINA, rekla da će poziv za učešće na sjednici u ime Vlade dobiti ministri pravde i kulture – Zoran Pažin i Pavle Goranović.

Jonica je dodala da će u ime civilnog sektora pozvati predstavnike Akcije za ljudska prava, Koalicije "Saradnjom do cilja", Građanske alijanse i Centra za građansko obrazovanje.

Prema njenim riječima, sa Pravnog fakulteta biće pozvana Aneta Spaić.

"Poziv će dobiti i predstavnici Agencije za elektronske medije, Medijskog savjeta za samoregulaciju, Udruženja nezavisnih elektronskih medija i Unije lokalnih javnih emitera Crne Gore", rekla je Jonica.

Ona je precizirala da će poziv za učešće biti upućen i predstavnicima četiri televizije sa nacionalnom frekvencijom - TVCG, Vijesti, Prva i Pink, kao i predstavnici četiri dnevne novine - Dan, Vijesti, Pobjeda i Dnevne novine.

"Rukovodstvo Skupštine je preuzelo obavezu da ukoliko Predlog zakona o izmjenama i dopunama zakona o medijima bude na plenumu prije saslušanja rok za podnošenje amandmana na ovaj zakon bude produžen, tako da će se moći podnositi amandmani još 24 časa nakon saslušanja" pojasnila je Jonica.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније