Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina [ Objavio: O.Z. ]

25. 07. 2016. 20:27 >> 20:16
2

JAPANCI DONIRALI

Nikšićkoj bolnici aparat vrijedan 80 hiljada eura

Japanska Agencija za međunarodnu saradnju i koordinaciju donirala je Opštoj bolnici u Nikšiću videogastroskop vrijedan 80 hiljada eura.

Aparat su instalirali predstvnici kompanije Olimpus, koji su i proizvođači te opreme.

Direktor bolnice, Ilija Ašanin kazao je da je videogastroskop od danas u funkciji i da predstavlja „zadnju riječ tehnike“ u tom domenu po svim karakteristikama.

„Aparat ima endoskopsku sliku u HD rezoluciji, endoskopsku mogućnost prikazivanja vaskularizacije djelova tijela koji se snimaju“, rekao je Ašanin.

On je dodao da je Opšta bolnica dobila i set opreme za videogastroskop.

Ašanin je kazao da videogastroskop omogućava da se tokom dijagnostike reaguje terapeutski što, kako je pojasnio, znači da će u toku rada moći da se zaustave krvarenja digestivkog trakta, uzme biopsija i urade manje hirurške intervencije.

On je podsjetio da je Opšta bolnica od te japanske Agencije ranije dobila i vakum aspirator za potrebe Odjeljenja ginekologije, kao i neophodne rezervne djelove za aparat za anesteziju.

Ašanin je najavio da će sledeće sedmice početi rekonstrukcija Odjeljena za urologiju, a radovi vrijedni oko 174 hiljade EUR, biće okončani za tri mjeseca.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније