Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina [ Objavio: O.Z. ]

25. 07. 2016. 22:29 >> 22:10

BOŠKOVIĆ U DANILOVGRADU

Povećan broj djece u vrtićima u selima

Ministar prosvjete Predrag Bošković rekao je u Danilovgradu da je veliko bogatstvo što je broj djece, polaznika predškolskih ustanova u seoskom području povećan.

Bošković je danas boravio u radnoj posjeti Danilovgradu gdje se sastao sa predsjednikom Opštine Branislavom Đuranovićem i obišao objekte OŠ “Njegoš” Spuž, Područnu ustanovu Novo Selo i JPU “Irena Radović”, Vaspitnu jedinicu “Zora Šaranović” u Spužu.

Iz Ministarstva prosvjete saopšteno je da je Bošković obišao te objekte u cilju sagledavanja mogućnosti za otvaranje novih vaspitnih jedinica JPU “Irena Radović” Danilovgrad.

Bošković je nakon obilaska objekata mjesnih zajednica Novo Selo i Spuž rekao da je veliko bogatstvo to što je broj djece, polaznika predškolskih ustanova u seoskom području, povećan u odnosu na ranije godine.

Prema njegovim riječima obaveza Ministarstva prosvjete je da im se obezbijedi kvalitetno predškolsko obrazovanje, kako bi djeca bila spremna za dalje školovanje.

On je podsjetio na Strategiju predškolskog obrazovanja po kojoj sva djeca u Crnoj Gori imaju dostupno predškolsko obrazovanje i da obuhvat treba da se poveća na 95 odsto.

Đuranović je izrazio zahvalnost Ministarstvu na podršci Opštini Danilovgrad kada je riječ o obrazovanju.

On je rekao da Danilovgrad poslije Opštine Budva ima najveći prirodni priraštaj u Crnoj Gori i da je broj djece za upis u vrtiće sa 160 porastao na 450 što povlači za sobom potrebu za većim smještajnim kapacitetima.

Đuranović je takođe istakao niz uspješno završenih projekata i izrazio nadu da će se do 2018. godine otvoriti vrtić u Spužu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније