Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

27. 07. 2016. 08:20 >> 08:19
3

STIJEPOVIĆ SAOPŠTIO

Investicije u PG 100 miliona

Gradonačelnik Podgorice, Slavoljub Stijepović, rekao je da se u glavnom gradu, u ovom trenutku, realizuju radovi vrijedni oko 20 miliona eura. Najavio se i da je priprema dokumentacije za početak realizacije projekata vrijednih više od 82 miliona eura u završnoj fazi.

 

Stijepović je rekao da grad intenzivno radi na realizaciji projekta postrojenja za preradu otpadnih voda. Glavni grad je, navodi on, u svakodnevnoj komunikaciji sa predstavnicima Vlade u nastojanju da što prije počne izgradnju tog sistema.

"Ovaj projekat realizujemo u saradnji sa Vladom Crne Gore koja je preliminarno prihvatila da se zaduži kod Njemačke razvojne banke pod vrlo povoljnim uslovima za iznos od 35 miliona eura i usvojila zaključak u kojem je obavezala Ministarstvo finansija, Ministarstvo održivog razvoja i turizma i Glavni grad da se staraju o realizaciji tog zaključka", rekao je Stijepović za Dnevne novine, navodeći kako je uvjeren da nas "mjeseci dijele od potpisivanja ugovora o finansiranju tog projekta i raspisivanja međunarodnog tendera za projektovanje i izvođenje radova".

Podsjeća da je gradska uprava u prvoj polovini godine intenzvino radila na tome da putna infrastruktura bude značajno unaprijeđena. Za šest mjeseci je, prema njegovim riječima, asfaltirano oko 25 km novih saobraćajnica.

Stijepović je rekao i da je u toku proces eksproprijacije, kad je riječ o izgradnji obilaznice, od kružnog toka za skretanje ka aerodromu, do kružnog toka u Mojanovićima.

"Sredstva za tu namjenu smo obezbijedili u Budžetu. Treba istaći da nijedan postupak eksproprijacije nije lak i jednostavan, ali ne sumnjamo u naše kapacitete i u spremnost građana da uvaže javni interes i omoguće realizaciju tog projekta, i to odmah po završetku ljetnje turističke sezone. Ukupna vrijednost ovog projekta je 5,5 miliona eura", rekao je Stijepović.

On kaže i da izgradnja tržnog centra sa pijacom na Koniku ide po planu, navodeći da je planirana gradnja sličnih objekata i u drugim djelovima Podgorice.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније