Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila R.B.

29. 07. 2016. 21:22 >> 21:04
1

U BUDVI

SD: Produženi boravak da bude obavezan

Socijaldemokrate Budve zalažu se da produženi boravak bude obavezan u Budvi i apeluju na Ministarstvo prosvjete da pomogne školama u opremanju prostorija u kojima će djeca, pored redovne nastave, boraviti još jedan dio dana, do 17 sati, iz razloga usklađivanja sa radnim vremenom od 9 do 17.

"Mi prepoznajemo značaj produženog boravka u školama kako bi svi oni roditelji koji rade, a koji nemaju druge mogućnosti za zbrinjavanje djece, mogli kvalitetnije da usklade svoje privatne i poslovne obaveze. Ovaj problem u našem gradu posebno je izražen zbog prekovremenog rada i rada organizovanog u smjenama, pa se pred posebnim izazovom nalaze zaposleni roditelji koji veoma teško mogu da organizuju čuvanje svoje djece", poručuje predsjednik budvanskih Socijaldemokrata Draško Krivokapić.

Osim toga, kako kaže, Socijaldemokrate smatraju i da kapaciteti postoje u dvije osnovne škole i da ih treba prilagoditi ovoj namjeni, čime bi se izbjeglo i plaćanje privatnih, najčešće nelegalnih boravaka za djecu.

"Naši zahtjevi su u potpunosti usklađeni i sa važećim Zakonom o osnovnom obrazovanju, u kojem je predviđeno da škola, u skladu sa svojim mogućnostima, organizuje produženi boravak za učenike. U okviru produženog boravka učenicima se obezbjeđuje čuvanje u toku kojeg se odvijaju različite sportske i kulturno-umjetničke aktivnosti, učenje, izrada domaćih zadataka i izvršavanje drugih obaveza, u skladu sa pravilima škole", zaključuje Krivokapić.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније