Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: B.V. [ Mina ]

30. 07. 2016. 16:53   >>  16:34

AKCIJA U PG

Svijetla preduslov bezbjedne vožnje

Preduslov bezbjedne vožnje na biciklu po mraku su svijetla, poručeno je tokom promotivne vožnje pod sloganom „Light Up my bike“ koja je okupila više od 300 biciklista.

Vožnji su sinoć organizovali Biciklo.me u saradji sa nevladinom organizacijom (NVO) Grin houm /Green Home/ i prodavnicama Bajkeraj i Tempo, u cilju podiznja svijesti biciklista o posjedovanju svjetala na dvotočkašima, naprijed i pozadi.

Iz Grin houma je saopšteno da su svijetla na dvotočkašima preduslov za bezbjednu vožnju po mraku, kada je saobraćaj najopasniji.

U saopštenju se kaže da su svi biciklisti koji nijesu imali propisano osvjetljenje prije vožnje mogli da ga kupe po sniženim cijenama svijetla, kao i fluorescentne prsluke i ostalu opremu od prodavaca iz radnji Tempo i Bajkeraj, koje su na Trgu Nezavisnosti imali svoje štandove.

„Učesnici su vozili od trga Nezavisnosti ulicom Slobode u pravcu brda Gorica, lijevo u Bulevar Ivana Crnojevića, desno u ulicu Vaka Đurovića, lijevo preko Vezirovog mosta, pa lijevo ulicama serdara Jola Piletića, Jovana Tomaševića i Ivana Milutinovića uz Moraču, lijevo preko mosta Union Bulevarom Crnogorskih serdara, lijevo ulicom Kralja Nikole, pravo ulicom Slobode do Trga Nezavisnosti, gdje se vožnja i završila“, saopšteno je iz Grin houma.

Navodi se da su na početku tog događaja Biciklo.me i Grin Houm podijelili nagrade za najboljih pet fotografija sa osvijetljenim biciklima koje su biciklisti mogli slati na Fejsbuk stranici tog udruženja do 28. jula u ponoć.

Nakon vožnje, biciklisti su se, dodaje se, odmorili i zabavili uz di-džej Krcka. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније