Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: B.V.

30. 07. 2016. 16:26 >> 16:06
1

PERFORMANS DEMOKRATA

Ne zaboraviti ubistvo Jovanovića

Predstavnici Demokratske Crne Gore sinoć su u Beranama održali performans pod nazivom „ Da se ne ponovi“, što se u simboličkoj ravni odnosilo na ubistvo Duška Jovanovića, glavnog i odgovornog urednika Dnevnih novina „Dan“, ali i , kako su saopštili, na ostala 44 nerasvijetljena ubistva otkako je na vlasti Demokratska partija socijalista.

 

Iz Demokrata navode da bi ubistvo Jovanovića odavno bilo riješeno da u Crnoj Gori postoji pravda, pravičnost i politička volja.

„I ne samo ubistvo Duška Jovanovića, nego i sva ostala nerasvijetljena ubistva obavijena velom tajni, iza kojih stoje neki krupni razlozi, a koje znaju oni koji su počionioci ili nalogodavci koji moraju biti izvedeni pred lice pravde“, navodi se u saopštenju.

U Crnoj Gori je, kažu iz Demokrata, već skoro tri decenije kreiran ambijent prevlasti mafije i organizovanog kriminala nad institucijama sistema.

„Demokrate, međutim, vjeruju da je pravda spora, ali dostižna. Vrijeme pravednosti i pravičnosti se primaklo, jer Demokrate neće stati dok ne pobijede sve organizovane kriminalne grupe koje su srasle sa aktuelnom vlašću, a borba sa njima moguća je jedino ukoliko je personifikuju čisti, stručni, hrabri pojedinci koji su spremni da istraju do kraja, za budućnost Crne Gore. Nećemo stati dok svima ne pokažemo kako funkcioniše pravna država“, poručuju oni.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније