Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

30. 07. 2016. 22:29 >> 22:10

PROMOCIJA VOŽNJE BICIKLA

Održan drugi nikšićki Critical Mass

U organizaciji Omladinskog kluba Nikšić, danas je u gradu pod Trebjesom održan drugi Critical Mass, vožnja posvećena biciklu kao službenom vozilu.

"S obzirom na veliki broj pohvala, poziva i sugestija nakon prvog Critical Mass-a, koji se održao 4. juna, a koji su sa nama organizovali i Biciklo.me i KC Punkt, kojima se ovim putem zahvaljujemo, sigurni smo da Nikšić dobija jednu kritičnu masu koja će apelovati kako na vožače automobila da vode računa o drugim učesnicima u saobraćaju, među kojima i bicikliste, na to da je biciklo idealno alternativno prevozno sredstvo posebno za kraće relacije, tako i na donosioce odluka da svaki naredni plan izgradnje saobraćajne infrastrukture mora obuhvatati i dio za biciklističke staze, ali i kvalitetno održavanje već postojeće biciklističke trake koja ne može u kvalitetnoj mjeri da zadovolji potrebe sve većeg broja biciklista", kazao je volonter Omladinskog kluba Nikšić, Miloš Mikić.

Mjesto okupljanja biciklista bilo je Trg Slobode, odakle je biciklistička kolona krenula ulicama u užem dijelu grada, došla do kružnog toka ispred Trga Save Kovaćevića i vratitila se na polaznu tačku.

"Odazvalo se više od 50 sugrađana što je odličan pokazatelj da će Critical Mass preći u tradiciju", istakao je Mikić.

On je poručio da organmizovanjem voižnji bicikala gradskim ulicama teže da takva okupljanja Nikšićana postanu tradicija, čime se priključuju stotinama gradova gdje se biciklisti zajedno voze u postizanju svojih ciljeva.

"Ovo prilikom se zahvaljujemo i Upravi policije, bez čije pomoći realizacija ovakvog događaja ne bi bila moguća", dodao je Mikić.

(Foto: Omladinski klub Nikšić)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније