Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: D.Ž.

06. 08. 2016. 21:57   >>  21:38 2

MUSTAFIĆ U ROŽAJAMA

Podstaći iseljenike da ulažu u održive projekte

Država i lokalne uprave treba kroz poreske olakšice i subvencije da podstaknu iseljenike da ulažu u održive projekte, ocijenio je potpredsjednik Skupštine, Suljo Mustafić.

On je danas učestvovao na okruglom stolu sa iseljenicima u Rožajama, koji je organizovao opštinski Centar za iseljenike.

Mustafić je ocijenio da je neophodna organizovanijija i intenzivnija saradnja s dijasporom.

On je ukazao na potrebu primjene zakonskih rješenja i jačanja institucionalne saradnje s državnog i s lokalnog nivoa.

„Naša dijaspora je iskazala privrženost zavičaju kroz pomoć u teškim vremenima i odgovoran odnos prema svojoj državi, podržavajući sve strateške ciljeve Crne Gore“, kazao je Mustafić.

On je rekao da strateški ciljevi državne politike, evropske integracije i učlanjenje u NATO predstavljaju garanciju za jačanje vladavine prava, borbu protiv korupcije i kriminala, ali i dugoročnu stabilnost. 

To su, kako je naveo, preduslovi koji su neophodni da bi se stvorio ambijent sigurnosti koji je potreban za investicije.

„Posebno je važno da i država i lokalne uprave, kroz poreske olakšice, subvencije i podsticaje, podstaknu iseljenike da ulažu u održive projekte. Novim radnim mjestima i zapošljavanjem najbolje će pomoći zavičaju“, kazao je Mustafić.

On je rekao da Rožaje, kroz organizovani Centar za dijasporu, daje primjer drugim opštinama koje imaju brojnu dijasporu da na sličan način oforme svoje službe koje bi se bavile tim pitanjima.

Skup je otvorio predsjednik Opštine Rožaje, Ejup Nurković, koji je kazao da je lokalna uprava posvećena stvaranju ambijenta za privredna ulaganja.

(Mina)

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније