Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

08. 08. 2016. 21:40 >> 21:20

JEVRIĆ ZA DNEVNIK

Vodosnabdijevanje dobro, pomoći će gdje mogu

Ovog ljeta svi gradovi na primorju uglavnom su snabdjeveni vodom. Iz Regionalnog vodovoda saopšteno je da je danas postignut maksimum od 731 litar isporučene vode u sekundi. O razlozima povremenih nestašica, funksionisanju i kvalitetu vode za Dnevnik TVCG je govorio direktor Regionalnog vodovoda Goran Jevrić.

"Na crnogorskom primorju imamo uredno vodosnabdijevanje, od 2010, od kada je puštena u rad prva faza regionalnog vodovodnog sistema, nema nijednog razloga da na crnogorskom primorju imamo nedostatak vode", rekao je Jevrić.

Regionalni vodovod će pomoći rješavanje problema u Baru

Stanovnici barskih naselja od tunela Ćape do Kruča već decenijama imaju problema sa vodosnabdijevanjem, te su prinuđeni da izdvajaju oko 100 mjesečno tokom ljetnjih mjeseci kako bi kupovali vodu iz cistjerni.

"Postojećim zakonom o regularnom vodosnadbijevanju, usvojen je u Skupštini prije nedjelju dana, omogućava se brže i efikasnije rešavanje tog problema, jer je novim zakonom o regionalnom vodovodu našem preduzeću omogućeno da, u saradnji sa Opštinama na crnogorskom primorju, možemo sada, po zakon,u graditi lokalnu vodovodnu infrastrukturu, što je do sada bilo isključivo u nadležnosti lokalnih vodovodnih rpeduzeća. Apsurd je, ja sam primio sve ove građane, pogotovo sa prostora opštine Bar, da kroz njihova naselja proalzi infrastruktura regionalnog vodovodnog sistema, drugi nemaju vodu. Podsjetiću da je Vlada u infrastrukturu na teirtoriji Opštine Bar u vodovod uložila 17.000.000 eura i taj kredit uredno servisira regionalni vodovod. Mi Opštini Bar prodajemo minimalne količine vode koje nijesu dovoljne za uredno vodosnadbjevanje", istakao je Jevrić.

On je rekao da je za rješavanje problema potrebno obezbijediti određenu projektnu dokumentaciju, te da će Regionalni vodovod pojačati saradnju s Opštinom Bar.

"Nadam se da će trenutne investicije u toj opštini u kviru kredita sa KVF bankom od 8.500.000 eura poboljšati vodosnadbijevanje. Regionalni vodovod je tu spreman da pomogne. Ja se nadam da će građani u što skorijem roku da dobiju vodu i to je veliki ekonomski interes regionalnog vodovoda i zato smo mi veoma zadvoljni što je Vlada usvajanjem novog zakona o Regionalnom vodovodu omogućila da mi prodajemo vodu i drugim potrošačima, a ne kao što je bio do sada samo lokalnim vodovodnim preduzećima", objasnio je Jevrić.

U Tivtu i Kotoru "bljutava" voda zbog miješanja 

On se osvrnuo i na problem "bljutave vode" u Tivtu i Kotoru, rekavši da problem nije u regionalnom sistemu vodosnabdijevanja.

"Razlog `bljutavosti` nije u vodi regionalnog sistema, već što naše kolege u Kotoru i Tivtu vodu sa svojih lokalnih izvorišta miješaju sa onom iz Regionalnog vodovoda i zato dolazi do takvog osjećaja kod potrošača", istakao je Jevrić.

Cetinje van sistema regionalnog vodosnabdijevanja

Direktor Regionalnog vodovoda istakao je da ne može pomoći građanima Prijestonice, koji već godinama imaju problema s vodosnabdijevanjem, jer je prije 10 godina lokalna vlast na Cetinju donijela odluku da se isključi iz projekta regionalnog snabdijevanja vodom.

"Smatram da vodovodni sistem na Cetinju možda da bude veoma efikasan, potrebno je samo mapirati sistem i smaniti gubitke koji su preko 90 odsto postojeći lokalni izvori, sa čijim kapacitetima može biti dovoljno vodosnadbijevanje Prijestonice", naglasio je Jevrić.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније