Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

27. 05. 2013. 16:53   >>  17:29 1

UDRUŽENJE MLADIH PG

Važni građani, a ne MANS

Udruženje mladih Podgorica pozvalo je danas gradski Parking servis da se “pozabavi interesom građana, a ne time koje su sve NVO" podržale njihovu akciju za ukidanje naplate parkinga van centra grada, putem potpisa i besplatne pravne pomoći.

 

 

Takvo reagovanje uslijedilo je nakon što je direktor Parking servisa Arsenije Boljević kazao da je inicijativu za ukidanje naplate parkinga van centra pokrenuo MANS sa grupom NVO, te da osim političke priče ne vidi konkretan razlog zašto bi se udovoljilo njihovim zahtjevima.

MANS je danas podržao akciju Udruženja mladih Podgorica u zahtjevu, kojem je potpisom podršku pružilo oko 2.000 građana glavnog grada.

U saopštenju MANS-a dostavljenom Portalu RTCG navodi se da ta NVO podržava Udruženje mladih Podgorica zato što “finansijski izvještaji Parking servisa izazivaju dodatne sumnje da se novac od parkinga ne prikuplja kako bi se unaprijedila infrastruktira Glavnog grada, odnosno postojeći parking prostori”.

„Naime, samo u 2011. godini Parking Servis je, od naplate nezakonito uvedene parking takse, prihodovao preko 1,3 miliona eura. Za plate zaposlenih je od toga opredjeljeno preko 1,1 milion eura. Kada se uzme u obzir ova informacija i da je MANS dobio niz prijava od zaposlenih u Parking servisu da im se kontinuitetu krše prava po osnovu rada i da im se ugovori, čak i više godina, produžavaju na mjesec dana, ovo izaziva sumnju da se najveći dio novca koji se dobija od naplate parkinga koristi za nova zapošljavanja radnika i  pritiske na zoposlene da glasaju za pojedine partije”, zaopštila je direktorica građanskih inicijativa MANS-a Zorica Ćeranić.

Ona tvrde da je trend usmjeravanja većine prihoda za plate zaposlenih u Parking servisu prisutan od samog početka osnivanja preduzeća u 2007. godini.

“Evidentno je da nema nekih većih ulaganja u same parking prostore kao ni u infrastrukturu Glavnog grada. Čak štaviše pojedini parking prostori su obične neobilježene, ograđene poljane na kojima se građanima nezakonito naplaćuje parking”, navodi Ćeranić.

Ona smatra da je netačna tvrdnja lokalnih vlasti da se naplatom parkinga rješava problem saobraćaja u Podgorici.

“Naime, nedostatak parking prostora u čitavom gradu isključivo je uzrokovan neplanskom gradnjom i udovoljavanjem interesima građevinskih i drugih lobija koji su u izgradnji objekata vidjeli šansu za laku i brzu zaradu. Krivicu za takvo "građevinsko divljanje" ne mogu snositi građani, već lokalna samouprava, a prvenstveno gradonačelnik koji je najodgovorniji za to”, istakla je ona, navodeći da bi zbog toga trebalo da odgovaraju prvi čovjek Glavnog grada Miomir Mugoša i njegovi saučesnici.

 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније