Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

27. 05. 2013. 17:01 >> 17:00

SENAT PRIJESTONICE

Ražnatović: Vodosnabdijevanje poboljšano

Na Cetinju je održana sjednica Senata Prijestonice, a najviše pažnje posvećeno je raspravi o stanju vodovodne i elektromreže u gradu. Konstatovano je da je urađeno dosta u tim oblastima ali da posao, svakako, nije završen te da dosta investicija tek predstoji.

Direktor Javnog preduzeća "Vodovod i kanalizacija" Miloš Ražnatović je istakao da je vodosnabdijevanje grada u proteklih godinu poboljšano i njegova su očekivanja da će predstojeće ljeto proći bez većih restrikcija i prekida u vodosnabdijevanju.

"Odradili smo značajne pripreme i očekujem da će grad tokom ljeta imati urednije vodosnabdijevanje i moram da kažem da će se intenzivni radovi nastaviti već u septembru", ukazao je Ražnatović.

On je detaljno predstavio sve ono što je u proteklom periodu urađeno na tom planu i pomenuo je zamjenu tri pumpe na vodoizvorištu Podgor zašta je utrošeno 300 hiljada eura kao i izgradnju nove trafostanice na tom područiju.

"Važno nam je i da završimo ugradnju katodne zaštite na čitavom transportnom cjevovodu što će smanjiti gubitke na mreži i do kraja nedjelje očekujem da će biti završena prva faza projekta od četiri planirane", naveo je Ražnatović dodajući da je završena i prva faza dovođenja sekundarne mreže u gradu u mjerno stanje što će takođe omogućiti smanjenje gubitaka.

Direktor Vodovoda je ukazao i na važnost rekonstrukcije i sanacije prekidne komore "Lašor" što će omogućiti i adekvatno hlorisanje vode.

"U toku je tenderska procedura za nabavku potrebne opreme i sve teče u skladu sa planom", rekao je Ražnatović.

Tehnički direktor cetinjske Elektrodistribucije Nikola Martinović je ukazao da postoji ambiciozan plan i za 2013-2014.

"Planira se završetak izgradnje dalekovoda od Cetinja do Rijeke Crnojevića, rekonstrukcija niskonaponske mreže Donjeg Polja i na Njegušima kao i postavljanje novog kabla od Bajica do Milijevića. Takođe biće urađen i dalekovod do Crne Grede, a planirana je i djelimična rekonstrukcija dalekovoda za Vrela i Ivanova Korita", ukazao je Martinović koji je istakao i da Elektrodistribucija Cetinje uprkos svemu posluje sa velikim gubitkom koji se zimi kreće do 40%.

Na sjednici Senata bilo je riječi i o perspektivama razvoja sporta u Prijestonici, a predsjednik Seanata prijestonice Milovan Janković je predložio povezivanje vodećih sportkih klubova u jedinstveno sportsko društvo Lovćen što bi dovelo do smanjenja troškova jer bi se, kako je ukazao, istorodne djelatnosti odvijale preko jednog sportskog društava.

"Pri čemu bi svaki klub zadržao svoju puno samostalnost u radu i odlučivanju, a rad društva bi se zasnivao na glavnim fundamentima cetinjskog sporta", rekao je Janković.

Milena Stanojević, Radio Crne Gore

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније