Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

TVCG [ Objavio: O.Z. ]

21. 08. 2016. 15:26   >>  16:10 4

SINDIKALCI ISTIČU

Prekovremenim radom ugrožavaju se radnici

Uvođenje prekovremenog rada problem je sa kojim se suočavaju radnici Toščelika, ali i KAP-a i Crnagoraputa. U Uniji slobodnih sindikata kažu da je riječ o izuzetno teškim poslovima i da se prekovremenim radom ugrožava zdravlje i bezbjednost radnika. Inspekcija rada je početkom avgusta u Toščeliku utvrdila prekoračenje zakonskog maksimuma za prekovremeni rad od 10 sati nedjeljno i uputila zahtjev poslodavcu da otkloni te nepravilnosti. Iz inspekcije su najavili ponovnu kontrolu.

"Radi se od subote do nedjelje veče, tj ponedjeljka ujutru. Tako se radi da bi bila jeftinija struja. Radnika u Željezari je oko 300, od toga 110 stalno zaposlenih, ostalo su ugovorci", kazao je, za TVCG, predsjednik Sindikata Toščelika, Pero Kadović.

Predsjednik USSCG, Srđa Keković, smatra da bi radnici KAP-a i Željezare trebalo da imaju skraćeno radno vrijeme.

"Kada govorimo o KAP-u i Željezari to su poslovi ljudi rade na poslovima opasnim po život, gdje bi radno vrijeme moralo da bude skraćeno. Inspekcija rada bi tu trebalo da bude neki balans, ona bi trebalo da uspostavi ravnotežu. Naravno, govorim i o drugim inspekcijama", rekao je Keković.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније