Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

28. 05. 2013. 11:17   >>  11:16

NADOKNADE

SDP: Porodiljama do 960 eura

Socijaldemokratska partija predložiće danas na sjednici Skupštine sedam amandmana na Prijedlog zakona o socijalnoj i dječijoj zaštiti.

Ta stranka će, kako su najavili poslanici Izet Bralić, Mirko Stanić i Bojan Zeković, predložiti da nadoknade porodiljama iznose do 960 eura neto.

"To je 1560 bruto, odnosno dvije prosječne zarade, jer smatramo da iznos od 480 eura nije adekvatan", rekao je na konferenciji za novinare poslanik SDP-a Izet Bralić.

SDP će predložiti da se nadoknade usklađuju dva puta godišnje.

"U Crnoj Gori se godišnje porodi oko 6.000 žena, a više od pola njih je nezaposleno. Tako da ćemo predložiti da se nadoknada za nezaposlene poveća dva ipo puta'', kaže poslanik SDP-a Bojan Zeković.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније