Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: D.Ž.

24. 08. 2016. 18:06 >> 17:55
4

TELEGRAMI

Nikolić dio slavne istorije

Predsjednik Skupštine, Darko Pajović, uputio je telegram saučešća povodom smrti predsjednika SUBNOR-a i antifašista Crne Gore, Andrije Nikolića. Telegram je uputio i potpredsjednik Vlade za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku, Duško Marković.

Iz Kabineta Pajovića je saopšteno da je telegram saučešća upućen porodici Andrije Nikolića i njegovim drugovima. 

"U telegramu se između ostalog navodi da je odlazak Andrije Nikolića prilika, da se cijelo društvo podsjeti doprinosa antifašističkog pokreta oslobađanju Crne Gore, a njenih preživjelih članova obnovi i razvoju u poratnim godinama", kaže se u saopštenju.

Marković u telegramu navodi da je sa iskrenim i dubokim žaljenjem primio vijest o smrti Andrije Nikolića, brigadnog  generala Vojske Crne Gore, nosioca Partizanske spomenice 1941. godine  i prvog poslijeratnog ministra vojnog u crnogorskoj Vladi.

“Crna Gora je ostala bez čovjeka koji je bio spreman da da život za svoju državu, njenu i slobodu njenog naroda. Cio jedan vijek svjedočio je i bio dio naše slavne istorije, u njoj ostavio neizbrisiv trag i primjer koji buduće generacije treba da slijede. Nikolić je kao učesnik Trinaestojulskog ustanka, i tokom bitaka na Sutjesci i Neretvi u kojima je ranjavan, ostavio trajni i časni biljeg u antifašističkoj tradiciji i borbi za slobodu crnogorskog naroda. Na dan smrti partizana i generala Nikolića, valja podsjetiti i na njegovu društveno-političku misiju, kroz predratni komunistički rad, na koji način je doprinio trasiranju crnogorskog slobodarskog, državotvornog i civilizacijskog puta čije benefite danas ubiramo”, naveo je Marković.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније