Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: D.Ž.

24. 08. 2016. 19:06 >> 18:46
1

REAGOVANJE

Ivanović: Konjević ne bi o govedima

Ministar finansija, Raško Konjević, javno je priznao da ga nije zanimalo širenje bolesti goveda, smatra potpredsjednik Vlade, Petar Ivanović.

“Preživjela goveda u Crnoj Gori mogu da odahnu i budu spokojna sada kada su saznala da se ministar finansija njima nije ni bavio. Govedima je sigurno lakše. A da li će biti i Konjeviću?  U želji da bude šaljiv, ministar Konjević pokazao je aroganciju i nepoštovanje za muku velikog broja stočara, posebno sjevernog dijela Crne Gore. Javno je priznao da ga nije zanimalo širenje bolesti koja je prijetila da desetkuje stočni fond”, naveo je Ivanović u saopštenju.

Kako dodaje, neprihvatljivo je za jednog ministra da ne doživljava stočni fond kao dobro Crne Gore.

“Razumijem da bi se ministar Konjević rado bavio samo parama i rebalansom budžeta, ali resor poljoprivrede je isuviše ozbiljan da bi zaboravio da su 18. maja imenovani novi ministri iz redova opozicije, uključujući i ministra poljoprivrede. Takođe, zaboravio je da je 20. maja dobio dopis Ministarstva poljoprivrede u kojem se traži 29.000 eura za preventivnu reakciju. Tri nedjelje nije imao vremena da odgovori, pa je 10. juna dobio novi dopis u kojem se ljubazno moli da bar nešto kaže. Konačno, zaboravio je da je 16. juna na sve dao negativno mišljenje. Ako ovakav odnos ima prema narodnom dobru, ništa odgovorniji ne može biti ni prema parama, ni prema ljudima”, poručio je Ivanović.

Podsjetimo, Konjević je danas, komentarišući konstataciju novinara da ga je direktorka Uprave za bezbjednost hrane Vesna Daković optužila da je kriv jer se kasnilo sa vakcinacijom goveda, rekao da je preventivna vakcinacija trebalo da se uradi u aprilu ili početkom maja.

„Mislim da tadašnji ministar poljoprivrede ima mnogo više veze sa govedima od mene“, kazao je Konjević.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније