Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

28. 05. 2013. 12:45 >> 12:47

PRODUŽENA AGONIJA

Odloženo rušenje "Zvjerinjaka"

Mještani iz nikšićkog naselja Zvjerinjak ostaće u barakama do 25. juna, za kada je odloženo rušenje. Bolje je srušiti danas, nego produžiti agoniju, kažu mještani.

Sudija Osnovnog suda u Nikšiću Andrija Bojović, kazao je da su, ponovo, na prijedlog socijalnog radnika, odložili izvršenje sudske odluke, koja je pravosnažna tri godine.

"Nema smještaja za tridesetoro djece i to je razlog odlaganja rušenja", kazao je Bojović.

Socijalni radnik Svetozar Nikolić kazao je da je nikšićki Centar za socijalni rad za teškoće mještana Zvjerinjaka saznao juče.

"Obaviješteni smo od Crvenog krsta da nema šatora, pa djecu ne mogu ostaviti na ulici", rekao je Nikolić.

Iako je odloženo rušenje, mještani su najavili da će sjutra sa djecom protestovati ispred opštine Nikšić. Kažu, boriće se za svoja prava.

"Stalno se odlaže rušenje, to je teško psihički izdržati, riječi su Hazba Adrovića, mještanina iz Zvjerinjaka.

Njegov komšija Zenan Špatolaj, kazao je da barake propadaju i prokišnjavaju, jer ih ne mogu rekonstruisati kada čekaju buldožere.


 
Gojko Jovanović, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније