Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

26. 08. 2016. 12:32 >> 12:13

PROIZVODNJA SIRA

Termička obrada jedini način zaštite

Od pojave bolesti kvrgave kože, građani više vode računa o tome šta kupuju, a najčešće se oslanjaju na riječ prodavaca. Stručnjaci ističu da je jedini način da se zaštite mliječni proizvodi termička obrada i da proizvođači moraju uskladiti način proizvodnje.

Specijalista za bezbijednost hrane životinjskog porijekla, Mirjana Drašković, kazala je za TVCG da ne postoji mogućnost utvrđivanja tog tipa virusa u hrani. 

Ona kaže da je jedini način da se zaštite mliječni proizvodi njihova termička obrada.

"Proizvoiđači će morati da usaglase svoju tehnologiju proizvodnje sireva sa tim standardom - da prokuvaju mlijeko, a kasnije, da se ne bi izdvajala masnoća, da idu u proizvodnju sira miješanjem mlijeka prokuvanog i ohlađenog ili zagrijanog na 42 stepena", pojasnila je Drašović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније