Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: P.R. [ Mina ]

26. 08. 2016. 22:05 >> 21:54

RAD KOD POSLODAVCA

ZZZCG: Program u skladu sa zakonom

U realizaciji programa za rad kod poslodavca nijesu utvrđene nepravilnosti, niti zloupotrebe i on se sprovodi u skladu sa zakonom, ocijenio je Upravni odbor Zavoda za zapošljavanje Crne Gore (ZZZCG) na današnjoj sjednici.

Sjednica Upravnog odbora (UO), kojom je predsjedavala Ranka Pavićević, održana je na inicijativu bivšeg direktora Zavoda, po Leks specijalisu, Rada Miloševića.

Kako se navodi u saopštenju, Milošević je članovima UO predočio sumnje da je zaposleno 20 osoba koje ne ispunjavaju uslove tog programa i da bi, po tom osnovu, moglo da se nenamjenski potroši 42 hiljade eura.

U saopštenju se kaže da je Milošević optužio Stručnu službu Zavoda da sumnjive odluke "potura" UO i radi mimo odluka UO.

On je, dodaje se, tražio da se raskine ugovor o radu za 20 osoba.

"Više od tri sata članovi UO su analizirali Miloševićeve navode i nijesu utvrdili ni jednu neregularnost. Naprotiv. Uvidom u pojedinačnu dokumentaciju iz evidencije Zavoda, radne knjižice i podatke Poreske uprave (juče dostavljene Zavodu) nijesu utvrđeni elementi zloupotrebe, nezakonitog zapošljavanja, niti nenamjenskog korišćenja sredstava", saopšteno je iz Zavoda.

Stoga je, kako se navodi, ocijenjeno da nema osnova i argumenata za raskidanje ugovora o radu, jer tih 20 osoba nijesu bile zaposlene posljednjih 12 mjeseci, što je uslov javnog poziva, koji je otvoren do 1. septembra.

"Rezultati današnje provjere pokazali su netačnost navoda, koje je dojučerašnji direktor i javno iznosio", kazali su iz ZZZCG.

Navodi se da je UO upoznat i sa činjenicom da je Milošević, prije razrješenja, dokumentaciju Zavoda iznio iz ustanove i predao je trećem licu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније