Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R. [ Mina ]

27. 08. 2016. 14:49 >> 14:29

HUMANITARNA ORGANIZACIJA

Crvenom krstu donirali 312 invalidskih kolica

Američka humanitarna organizacija “LDS Charities” donirala je Crvenom krstu Crne Gore (CKCG) 312 invalidskih kolica u vrijednosti od 30 hiljada američkih dolara, koja će biti na raspolaganju svim pojednicima u Crnoj Gori kojima je potrebna takva vrsta podrške.

Kako je saopšteno, CKCG je, tokom višegodišnje saradnje sa LDS Charities, dobio četiri pošiljke invalidskih kolica (1.165 komada), a sa posljednjom ukupno 1.477 komada.

Do sada je, kako se navodi, više od 800 kolica podijeljeno širom zemlje.

Iz CKCG su saopštili da su invalidska kolica i pomagala dostupna svim pojedincima u Crnoj Gori, putem opštinskih organizacija Crvenog krsta.

“Naime, sve organizacije Crvenog krsta u Crnoj Gori imaju po najmanje jednog predstavnika koji je obučen da odradi precizna mjerenja i prilagodi kolica pojedinačnom korisniku”, navodi se u saopštenju.

Kako se pojašnjava, na taj način sve osobe kojima su potreba invalidska kolica su u prilici da dobiiju kolica koja odgovaraju njihovom stanju.

Iz CKCG su rekli da su svim korisnicima na raspolaganju dvije vrste kolica – standardna koja su uglavnom namijenjena za kućnu upotrebu, kao i “rough rider” koja su namijenjena osobama koje mnogo vremena provode vani.

Iz CKCG-a su pozvali sve pojedince koji imaju potrebe za invalidskim kolicima da se jave organizaciji Crvenog krsta u svom gradu, kako bi obučeni predstavnik izvršio neophodna mjerenja i prilagođavanja i uručio im kolica i na taj način doprinio boljem kvalitetu života osoba sa invaliditetom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније