Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: D.Ž. [ TVCG ]

27. 08. 2016. 19:52 >> 19:32
1

KVRGAVA KOŽA

Konjević: Ivanović raspolagao s 29.000 eura

Na navode potpredsjednika Vlade, Petra Ivanovića, da je dva mjeseca prije pojave kvrgave kože goveda upozoravao na tu bolest, odgovorili su bivši ministar poljoprivrede, Milenko Popović i ministar finansija, Raško Konjević. Popović kaže da je na mjestu ministra poljopivrede bio dvije sedmice i da je u tom periodu njegovim potpisom bilo nemoguće zabraniti uvoz ili izvoz.

Ivanović je, podsjetimo, danas kazao da je na bolest upozoravao još 18. maja i da je tada od Ministarstva finansija tražio novac za istraživanja, a onda i vakcinaciju, koja, kako tvrdi, nije odobrena njemu, već aktuelnom ministru Budimiru Mugoši.

Na tvrdnje Ivanovića reagovao je i ministar finansija, Raško Konjević.

On kaže da je Ivanović tražio 29 hiljada eura za ispitivanja, dijagnostiku i štampanje letaka ali da je, s obzirom na to da je Ministarstvo poljoprivrede taj novac imalo na raspolaganju u budžetu, predloženo da novac za to i iskoriste. Konjević kaže i da je Ivanović tražio rezervaciju oko 330 hiljada eura za vakcine u slučaju eventualne epidemije, ali da je taj novac isplaćen onda kada je to Ministarstvo tražilo od njih.

Aktuelni ministar poljoprivrede, Budimir Mugoša, nije odgovarao na pozive novinarke TVCG.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније