Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Mina, Objava: I. P. ]

28. 08. 2016. 15:53 >> 15:34

UDRUŽENJE RODITELJE

Prikupljene donacije za oko 350 djece

Udruženje Roditelji je za oko 350 djece prikupilo donacije u garderobi, obući, školskom priboru i udžbenicima u humanitarnoj akciji "Podijelimo, jer zajedno možemo više", koja je trajala od 1. do 27. avgusta.

Iz Udruženje je saopšteno da je završnog dana akcije, održanom u tržnom centru Deta City, pripremljen i uručen školski pribor za 299 djece, dok su garderobu i obuću, preuzimali prethodnih dana.

Na evidenciji Grupe za socijalnu podršku udruženja Roditelji je ukupno 300 djece školskog uzrasta iz nekoliko opština Crne Gore, ali se u toku akcije prijavio još jedan broj porodica kojima je pomoć obezbijeđena.

Iz Udruženje su kazali da si za dio najugroženijih porodica opredijeljeni novi kompleti udžbenikau.

“Iz godine u godinu ova akcija raste i rezultati su sve bolji, a ovogodišnji pokazuju da je najuspješnija od svih koje su organizovane od početka 2012. godine. Ove godine smo prvi put uspjeli da svaka porodica na spisku dobije školski pribor i u to u dovoljnoj količini”, kazala je koordinatorka Grupe za socijalnu podršku, Biljana Popović.

Više desetina građana obezbijedilo je novu i korištenu i očuvanu odjeću i obuću, školske torbe, pernice, komplete udžbenika.

Novčano i kupovinom neopohodnog pomogli su NLB banka, IDEA Crna Gora, Zapad banka, Auto Krešo, HR Partners, Farmegra, Tagor, Donator DOO, Ogma, Obodsko slovo, knjižara Miral, Broker INS sport, Montenomaks, Centar za zaštitu i proučavanje ptica, Artgrafika i Biobella. Novčane donacije iznosile su 1.720 eura. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније