Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Damir Ramović [ TVCG ]

28. 08. 2016. 20:13 >> 09:22

GRANICA S KOSOVOM

Katun jednako koriste, o vlasništvu različito

Kosovski parlament 1. septembra odlučiće o ugovoru o demarkaciji Crne Gore i Kosova, kome se protivi opozicija u Prištini, ali i dio vladajućih poslanika. Predsjednik te zemlje, Hašim Tači, nedavno je pozvao sve poslanike da podrže taj sporazum jer, kako je rekao, donosi svijetlu budućnost Kosovu.

Katun na granici Crne Gore i Kosova ravnopravno koriste Šefko Hulsić, porijeklom iz Rožaja, koji živi u okolini Peći i Zume Avdi Metaj, Albanac sa Kosova.

Njihovi različiti stavovi o tome kome pripada teritorija na kojoj pase njihova stoka, kako tvrde, ne utiču na komšijske odnose.

Nedaleko od tog katuna nedavno se dogodio manji incident, kada su protivnici ugovora o razgraničenju blokirali na sati i po saobraćajnicu.

Savjetnik predsjednika Kosova, Ardijan Arifaj, ponavlja da se stav dijela javnosti ne odnosi na Crnu Goru, već da je to isključiovo politčko pitanje u toj državi.

Suštinski problem vlasti na Kosovu je da obezbijedi dvotrećinsku većinu koja je neophodna da bi ugovor o ratifikaciji bio usvojen u parlamentu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније