Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: D.Ž.

30. 08. 2016. 08:29 >> 08:09

UCG

U četvrtom upisnom roku 53 budžetska mjesta

Univerzitet Crne Gore (UCG) raspisao je konkurs za upis u prvu godinu studija u četvrtom upisnom roku u akademskoj 2016/2017. godini.

Kako je saopšteno iz UCG, mjesta ima za 53 budžetska i 305 samofinansirajućih studenata.

„Na Fakultetu dramskih umjetnosti ostalo je još 14 budžetskih mjesta, Fakultetu likovnih umjetnosti jedno, Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje četiri, Filozofskom fakultetu osam, Metalurško-tehnološkom pet, Muzičkoj akademiji 18 i Prirodno matematičkom fakultetu tri“, kaže se u saopštenju.

Na Biotehničkom fakultetu ima 30 mjesta za samofinansirajuće studente, Ekonomskom fakultetu u Bijelom Polju pet, Fakultetu dramskih umjetnosti 12, Fakultetu likovnih umjetnosti dva, Pomorskom fakultetu pet, Frakultetu za sport i fizičko vaspitanje 61, Fakultetu za turizam i hotelijerstvo 61, Filološkom fakultetu 30, Filozofskom devet, Građevinskom 23, Mašinskom 48, Metalurško-tehnološkom fakultetu 14 i Prirodno-matematičkom fakultetu pet mjesta.

Kako se navodi, prijave na konkurs podnose se u srijedu.

Kandidati, uz prijavu, podnose originalnu diplomu o položenom maturskom, odnosno stručnom ispitu koji se polaže eksterno po Zakonu o gimnaziji i Zakonu o stručnom obrazovanju, originalna svjedočanstva o završenom I, II, III i IV razredu srednjeg obrazovanja, biometrijsku ličnu kartu ili kopiju izvoda iz matične knjige rođenih i kopiju uvjerenja o državljanstvu.

Dodaje se da kandidati podnose i ovjerenu kopiju diplome “Luča” ili njoj ekvivalentne diplome, diplomu (ili ekvivalentni dokument) o osvojenoj prvoj ili drugoj nagradi na državnom takmičenju srednjoškolaca.

Strani državljanin podnosi i dokaz o poznavanju jezika na kome se izvode studije, izuzev u slučaju da je završio srednju školu na jednom od jezika koji su u službenoj upotrebi u Crnoj Gori.

„Kandidati koji nemaju diplomu o položenom maturskom, odnosno stručnom ispitu koji se polaže eksterno po Zakonu o gimnaziji i Zakonu o stručnom obrazovanju, uz prijavu za upis podnose i izjavu da se prijavljuju i za polaganje testova, ukoliko žele da se izjednače sa kandidatima koji su polagali eksterni maturski odnosno stručni ispit“, kazali su iz UCG.

Dodaje se da će polaganje testova iz dva predmeta od značaja za savladavanje izabranog studijskog programa za kandidate koji nijesu imali maturski, odnosno stručni ispit koji se polaže eksterno, biti organizovano u četvrtak.

„Dopunski ispiti za fakultete i akademije koji ih organizuju, polažu se u petak prema rasporedu koji će biti istaknut na oglasnoj tabli univerzitetskih jedinica. Upis kandidata i izdavanje uvjerenja izvršiće se zaključno sa ponedjeljkom, 5. septembrom“, kaže se u saopštenju.

(Mina)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније