Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Antena M [ Objavila R.B. ]

30. 08. 2016. 17:52 >> 20:39
1

UBISTVO JOVANOVIĆA

Saslušanje čelnika Tužilaštva 9. septembra

Odbor za nadzor nad istagama slučajeva ugrožavanja bezbjednosti novinara i medijskih kuća jednoglasno je podržao inicijativu da budu saslušani VDT Ivica Stanković i glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić. Saslušanje će biti održano 9. septembra, kako je naglašeno s posebnim akcentom na ubistvo glavnog i odgovornog urednika lista ''Dan'' Duška Jovanovića.

Sjednica je ipak bila obojena političkim tonovima. Iz Fronta poručuju da je bijes druge strane evidentan jer su svjesni da će 16. oktobra izgubiti, a iz DPS-a poruke da Front tragediju koristi u političke svrhe.

"Drago mi je da je moj pres imao nekog odjeka. Klevete protiv mene dolaze od onih koji se plaše istine i onog što sam iznio i tog dokumenta (nezavisne istrage)", kazao je Koča Pavlović iz DF-a.

Na to je Milorad Vuletić iz DPS-a saopštio da Pavlović tragediju jedne porodice koristi u političke svrhe. U tome ga je podržala i koleginica Marta Šćepanović.

"Trebalo je da već na današnjoj sjednici kolega Pavloviću iznesete neke dokaze, ali, kao i do sada, sve što čini vaša partija traje kao mački muž. Iznijeli ste gnusnu laž da braća Đukanović stoje iza ubistva, a danas pozivate Tužilaštvo da utvrdi sve činjenice", poručila je Šćepanović.

"Bijes, ljutnja i strah evidentni su sa druge strane, jer ste svjesni da će Crna Gora 16. oktobra doživjeti promjene", saopštio je Pavlović u odgovoru poslanicima DPS-a.

Ipak, svi poslanici su inicijativu o saslušanju podržali, pa će čelnici Tužilaštva u Skupštini sa poslanicima razgovarati o slučajevima zastrašivanja novinara tokom protesta DF-a prošle godine, ali i o prebijanju novinara, sa posebnim aspektom na ubistvo Duška  Jovanovića. 

(Prilog: Mila Vuković, TVCG)

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније