Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: D.Ž.

31. 08. 2016. 14:53 >> 14:43

KALUĐEROVIĆ SMATRA

Jučerašnji dan - razglednica socijalne pravde

Jučerašnji dan bio je jedan od najcrnjih za ljudska prava u Crnoj Gori, smatra portparolka SNP-a, Slađana Kaluđerović.

Podsjetimo, predlog SNP o izmjenama Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju juče nije uvršten na dnevni red skupštinske rasprave.

“Juče, u jednom od najcrnjih dana za ljudska prava u Crnoj Gori, DPS je pokazao svu ꞌhumanostꞌ i ꞌpažnjuꞌ koju poklanja najugroženijim kategorijama društva. Prvo su crnogorske penzionere lišili sredstava za osnovnu egzistenciju odbijajući da glasaju da se otpočne čak i razgovor na tu temu i na taj način su im poručili da je sve ono što su mukotrpno zaradili prosuli u DPS buđelar, a onda, gotovo istovremeno, njihovi čuvari fotelja i tvorci nemira truju suzavcem radnike, koji su na legitiman način tražili samo ono što im pripada. Kakva razglednica zemlje socijalne pravde”, poručuje Kaluđerovićeva.

Kako dodaje, uvijek kada pomislimo da ne može biti gore, “odnarođeni sistem” nas iznenađuje i vraća unazad na evropskom putu.

“Umjesto predizborne poruke, samo pogledajte slike ugnjetavanih radnika od juče, a potom poslanika pozicije i opozicije koji su blokirali beneficije za penzionere. Mislite o tome”, navela je Kaluđerovićeva.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније