Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ rtcg.me, Igor Pejović ]

31. 08. 2016. 13:03 >> 12:43

U GOLUBOVCIMA

Otvoren Kabinet za mamografiju

Ministar zdravlja Budimir Šegrt pustio je danas u rad Kabinet za mamografiju u Domu zdravlja u Golubovcima.

 

Riječ o donaciji kompanije Cosmetics, vrijednoj nešto manje od 50.000 eura.

Uz napomenu da ovo nije prva donacije kompanije Cosmetics, Šegrt je podsjetio da je klroz politiku Ministarstva zdravlja definisano da 80 odsto svih zdravstvenih usluga moraju da pruže domovi zdravlja.

"Mi činimo sve da se kompetentnost i kapaciteti domova zdravlja podignu, da bi se izabranom ljekaru omogućuilo da pružni ono što zna", rekao je Šegrt.

Naglasio je da se u njegovom resoru trude da se savremena znanja primjenjuju na svim poljima zdravstvenih usluga.

"Potvrda da se ide dobrim putem je ovo društveno priznanje, koje je ova stanica, kao dio Doma zdravlja Podgorica, primila, i to je jedno zadovoljstvo i potvrda da ta politika ima veliku podršku građana Crne Gore", kazao je Šegrt.

Ministar je istakao i da Dom zdravlja Podgorica nije jedina zdravstvena ustanova koja kvalitetno obavlja svoj posao, u što se, kako je kazao, uvjerio tokom svih posjeta zdravstvenim ustanovama u zemlji.

PR kompanije Cosmetics, Jovana Novaković, rekla je kako se u toj kompaniji nadaju da će "primjena ovog aparata poslužiti boljoj zdravstvenoj zaštiti".

"Sama ideja ove kampanje kompanije Cosmetics proistekla je iz činjenica da su naši najveći potrošači i zaposleni žene. Bilo je logično da naša humanitarna aktivnost ide u pravcu zaštite zdravlja", navela je Novaković.

Predsjednik Gradske opštine Golubovci, Dušan Radonjić, rekao je da je donacijom Cosmeticsa obogaćena zdravstvena zaštita u Golubovcima, dijelu Podgorice u kojem zdravstvenu zaštitu potraži 20.000 stanovnika tokom cijele godine.

"Zdravstvena zaštita je na sve većem nivou", kazao je Radonjić i naglasio da je saradnja Doma zdravlja Podgorica i GO Golubovci na zavidnom nivou.

Direktor podgoričkog Doma zdravlja rekao je da se otvaranjem Kabineta za mamografiju upotpunjuje i dopunjuje nivo zdravstvene zaštite.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније