Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

PR Centar [ Objavio: O.Z. ]

01. 09. 2016. 11:38 >> 11:18

PROJEKAT NVO PRIMA

Unapređuju borbu protiv govora mržnje na internetu

Nevladina organizacija (NVO) Prima počela je da realizuje projekat "Svi ustajemo protiv govora mržnje", čiji je povećanje kapaciteta partnerskih organizacija za borbu protiv govora mržnje na internetu i van njega.

Projekat se realizuje kroz finansijsku podršku Erasmus plus programa Evropske unije, prozor za Zapadni Balkan, a trajaće do 30. septembra naredne godine.

"Opšti cilj projekta je smanjiti nasilje i diskriminaciju a promovisati pravo svakog čovjeka da živi bez mržnje straha i društvene isključenosti. Specifični cilj je povećati kapacitete svih partnera za borbu protiv govora mržnje na internetu i van njega", kaže se u saopštenju NVO Prima.

Planirane aktivnosti tokom projekta su, kako se navodi, sastanak 11 nacionalnih koordinatora iz svake partnerske organizacije koji će se održati u Sremskim Karlovcima, kao dva međunarodna treninga za više od 33 omladinskih radnika/ca o ljudskim pravima i govoru mržnje.

"Projektom su planirali lokalni treninzi za više od 250 volontera i vršnjačkih edukatora koji će sprovoditi kampanje u 11 zemalja, kampanje protiv govora mržnje na internetu i van njega koje će obuhvatati: pisanje blogova, uočavanje i reagovanje na slučajeve govora mržnje na društvenim mrežama, snimanje i objavljivnje kratkih video klipova i postova na društvenim mrežama kojima će se promovisati kultura nenasilja", kaže se u saopštenju,

Biće organizovana i, kako se dodaje, takmičenja za mlade fotografe, radionice za srednjoškolce i studente, sastanci sa predstavnicima lokalnih i nacionalnih institucija zaduženih za Pokret protiv govora mržnje u cilju planiranja zajedničkih aktivnosti.

"Dodatno u Crnoj Gori će biti organizovna izložba naboljih fotografija kojom želimo da prenesemo snažnu poruku protiv govora mržnje, okrugli sto sa domaćim i stranim učesnicima "Uloga javnih i civinih organizacija u borbi protiv govora mržnje i diskriminacije", pojasnili su iz NVO Prima.

Ta organizacija će, kako su najavili, snimiti i u medijima promovisati video na temu borbe protiv govora mržnje

Partneri na projektu su, pored Prime iz Crne Gore, organizacije iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Francuske, Njemačke, Grčke, Mađarske, Italije, Makedonije, Srbije i Turske.

Svi planirani treninzi biće bazirani na uputstvima iz priručnika Bookmarks.

Partneri na projektu: Youth for Social Changes - Albanija, Opštinska organizacija Crveni krst Novo Sarajevo - Bosna i Hercegovina, AMSED - Francuska, Mostar Friedensprojekt - Njemačka, Hellenic Youth Participation - Grčka, Udruženje Co-efficient - Mađarska, SEYF - Italija, Volonterski centar Skoplje - Makedonija, EDIT centar - Srbija, Udruženje za međunarodni održivi razvoj - Turska i NVO Prima iz Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније