Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ TVCG ]

11. 09. 2016. 16:01 >> 20:30
23

U SUSRET IZBORIMA

RTCG spremna da kvalitetno prati kampanju

Nakon što počnu potvrđivanja izbornih lista i naša medijska kuća počeće da primjenjuje pravila o predstavljanju, ali i o programima koja su utvrđena krajem jula. Stranački programi i stavovi biće predstavljeni posredstvom više televizijskih formi, a novina u odnosu na dosadašnju praksu su intervjui sa nosiocima izbornih lista.

Javni servis je još u drugoj polovini jula donio pravila o predstavljanju izbornih lista i programa na TVCG, kaže v.d. urednika Prvog programa TVCG, Aleksandar Mirković.

"Učinili smo za lokalne izbore u četiri crnogorske opštine. Potvrđivanjem prve izborne liste od strane DIK-a kreću i ova pravila i predizborni program na RTCG. Svi će imati jednaka prava, jednaku minutažu", ističe Mirković.

Političari će svoje programe i stavove moći da predstave kroz više televizijskih formata. Mirković kaže da je novitet format intervjua sa nosiocima lista.

"U okviru predizbornog programa imaćemo različite forme. One koje su gledaoci već navikli od prethodnih izbora a i neke nove. Riječ je o predstavljanjima izbornih lista, izvještajima sa promotivnih skupova, debate. Imaćemo sučeljavanja i takođe intervjue sa nosiocima izbornih lista. Političke stranke, tj izborne liste, imaće po ovim pravilima i svakodnevno po 200 sekundi političkog marketinga. Moramo naglasiti da je to besplatno. Javni servis to po zakonu ne smije naplaćivati", kaže Mirković.

Osim navedenog, dnevno predstavljanje partija i koalicija emitovaće se u informativnim emisijama Dnevnik i Vijesti. I eksperti iz EU biće od pomoći tokom predizborne kampanje.

"Ovog puta otišli smo korak dalje i uz pomoć OEBS-a obezbijedili smo eksperta iz javnog servisa jedne od zemalja EU koji će nam pomoći, kako bi ova predizborna kampanja na TVCG protekla u što boljem redu", rekoa je Mirković.

Nakon što počne potvrđivanja izbornih lista kod DIK-a počinje i zvanično predizborna kampanja za parlamentarne izbore 16. oktobra, 10. u Crnoj Gori od uvođenja višestranačja.

Ivana Šebek, TVCG

Пратите нас на

Коментари23

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније