Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.M.Lj.

21. 09. 2016. 16:10   >>  15:54

HUMANITARNA AKCIJA

Ana i njena djeca sada imaju ljepši dom

U sklopu humanitarne i društveno odgovorne akcije „Osmijehom oboji dom 2016.“, Boje i lakovi Kameleon u saradnji sa kompanijom Maxima iz Lučana, adaptirali su dom samohrane majke sa troje djece, koja živi u iznajmljenom stanu u naselju Momišići u Podgorici.

Samohrana majka Ana Vujičić sa svoje troje djece živi u iznajmljenom potkrovlju kuće koja se nalazi u Momišićima. Kao korisnik socijalne i materijalne pomoći većinu primanja odvaja za kiriju, a ostalo je neophodno za egzistencijalne potrebe nje i djece, zato I nije bila u mogućnosti da ofarba stolariju I okreči stan. Kada je od Banke hrane dobila predlog da bude uključena u akciju „Osmijehom oboji dom 2016.“ , Ana je prihvatila sa oduševljenjem. Uskoro su i majstori Kameleona stigli, dopremili materijal i prihvatili se posla.

„Adaptacija Aninog stana bila je izazov iz razloga što je većina drvenarije bila u lošem stanju. I posebno smo obratili pažnju na taj dio. Potrudili smo se da sve opravimo, postavimo nove brave i kvake i prefarbamo u novu boju , koja je Aninom domu dala mnogo prijatniji izgled. Iako je nekoliko dana padala kiša, mi smo posao završili relativno brzo i kvalitetno, tako da smo jako zadovoljni urađenim, a vjerujemo da su i Ana i djeca zadovoljni novim izgledom stana“, saopštili su iz Kameleona.

 

Nakon uspješno prefarbane stolarije, uobičajene radnje na saniranju zidova , gletovanje i krečenje zaokružili su priču koja je kao rezultat imala novo lice Aninog doma

Sređivanjem još jednog stambenog prostora akcija „Osmijehom oboji dom 2016.“ lagano ulazi u završni dio. Do kraja oktobra planirano je da se adaptira još tri doma. Na taj način će biti zaokružen plan da se pomogne deset porodica  koje su u stanju socijalne i materijalne potrebe. Podršku ovogodišnjoj akciji u vidu materijala za adaptaciju pružila je kompanija Maxima iz Lučana.

“Svi koji žele da se uključe u akciju pomoći ili da predlože porodicu kojoj bi trebalo pomoći mogu da se jave posredstvom strane facebook.com/BojeilakoviKameleon, sajta www.bojeilakovikameleon.me ili na kontakt telefone navedene na stranama”, saopštili sui z Kameleona.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније