Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Dnevne novine; Objavio: I. P. ]

24. 09. 2016. 08:19 >> 07:58
6

RADOVI NA AUTOPUTU

Probijeni prvi metri u tri tunela

Gradnja prve dionice autoputa Bar-Boljare teče planiranom dinamikom, a trenutno je u fokusu probijanje nekoliko tunela.

Kako saznaju Vikend novine iz izvora bliskog izvođaču radova, kineskoj kompaniji "China Road and Bridge Corporation”, sa obije strane brda probijaju se tuneli, a za sada najbolje napreduju radovi na izgradnji tunela Vjeternik.

Kineski radnici sa jedne, crnogorski sa druge strane svakodnevno probijaju tri tunela na prioritetnoj dionici auto-puta. Kako je kazao VN izvor blizak CRBC, brdo Vjeternik je sa strane koju kineska kompanija radi je probijeno 26 metara, dok je sa druge strane oko deset metara. Ukupna dužina tunela Vjeternik je 3.042 metra.

Na sekciji tri probija se tunel Kosman dužine 2.671 metar, a biće izgrađena u dvije cijevi. Za sada radnici su uspjeli da probiju oko deset metara.

Tunel Jabučki krš, na sekciji četiri za sada je probijen skoro osam metara, a takođe će biti izgrađene dvije cijevi. Dužina desne cijevi iznosi 1.360 metara, a lijeve 1.455 metara

Što se tiče mosta Moračica, iz Ministarstvapomorstva i saobraćaja saopšteno je juče da je most projektovan kao kontinualna prednapregnuta ramovska konstrukcija sa glavnim rasponom od 190 metara varijabilnog poprečnog presjeka, koji se izvodi tehnologijom slobodne konzolne gradnje.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније