Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

25. 09. 2016. 10:59 >> 19:32
102

SVETOG JOVANA VLADIMIRA

Osveštan Saborni hram u Baru

U Baru je jutros u osveštan Saborni hram Svetog Jovana Vladimira.

Vesna Šoškić, TVCG

Hram je podignut u slavu Vladimira Dukljanskog i najveći je pravoslavni na primorju.

Mitropolit Amfilohije tom prilikom je rekao je da je hram podignut u slavu božiju, kako bi hram bio svjedok neprolazne i božanske ljubavi dok je svijeta i vijeka.

"Ovdje sabrana crkva božija, sa svih krajeva je svjedok i nosilac te sile Hrista raspetog i vaskrsloga, a na čelu sa vama koji ste čuvar njegovog svetog groba. Zato blagoslovite ovaj sveti narod kao nasljednik svetog apostola Jakova, koji je takođe žrtvovao sebe za Hrista vaskrsloga", rekao je Amfilohije u besjedi pred brojnim vjernicima u hramu.

Podsjećamo, zbog osvećenja su u Bar prethodnih dana doputovali patrijarh jerusalimski Teofilo treći, srpski patrijarh Irinej, kao i izaslanik patrijarha vaseljenskog i carigradskog Vartolomeja.

Stigao je i arhiepiskop tiranski i cijele Albanije Atanasije. Nakon osvećenja i svete patrijarške liturgije, danas i sjutra će na platou hrama biti priređen kulturno-umjetnički program.

Пратите нас на

Коментари102

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније