Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

25. 09. 2016. 20:06 >> 19:51

GREJNA SEZONA

Za drva ukupno 350€, pelet oko 30€ mjesečno

Većina građana Sjevera već je počela da zagrijava domove. Tamo se najčešće ljudi griju na drva, a odnedavno i na pelet.

Milica Sekulić, TVCG

U Bijelom Polju se većina stanovništva, tradicionalno, grije na drva. Cijene su ostale na nivou prošlogodišnjih.

"Oko 300, do 350 eura izdvojimo. Za jednu sezonu se koristi oko devet metar drva ako živite u kućo. Stanovi su malo topliji, za njih je dovoljno oko pet metara", rekao je Bjelopoljac Gruban Vučetić za TVCG.

 Još uvijek mali broj domaćinstava koristi grijanje na pelet. Iskustva stanara zgrade u Bijelom Polju, koja je prva na Sjeveru uvela taj moderan sistem grijanja, više su nego pozitivna.

"Mi smo grijali 970 kvadrata u zgradi, potrošili smo 20,7 tona peleta. To je 3.835 eura. Da bi grijali jedan stan od 60 kvadrata, potrebno je oko 30 eura mjesečno", rekao je stanar zgrade Aleksandar Rakonjac.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније