Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R. [ Beta ]

26. 09. 2016. 13:30 >> 13:08

ODBOR JEDNOGLASAN

Usvojen zahtjev za akreditaciju svih nivoa studija

Upravni odbor Univerziteta Crne Gore (UO UCG) danas je jednoglasno, na zahtjev Senata, usvojio Zahtjev za akreditaciju Univerziteta za narednu godinu za sve nivoe studija, prema reformisanoj strukturi studija integrisanog univerziteta.

Kako je saopšteno iz Komunikacijskog i PR centra UCG, zahtjev je usvojen saglasno odlukama Senata i UO od 30. juna ove godine, na koje je saglasnost dala Vlada 11. jula.

„Reformisanu strukturu studija i studijskih programa prati izmjena odgovarajaćih propisa, naznačena u reformskim načelima na koje je Vlada dala saglasnost. Zahtjev će biti dostavljen Savjetu za visoko obrazovanje na dalje postupanje“, kaže se u saopštenju.

Na sjednici UO prihvaćen je i Kolektivni ugovor za Univerzitet i data saglasnost i ovlašćenje rektorki Radmili Vojvodić da potpiše ugovor sa Vladom i Sindikatom UCG.

UO je usvojio i predlog Senata o upisu na magistarske i doktorske studije na UCG za studijsku 2016/2017. godinu i utvrdio visinu školarine.

„Na magistarskim studijama mjesta ima za 702 kandidata, a na doktorskim za 107“, navodi se u saopštenju.

Prihvaćena su i pravila o internim procedurama u postupku javnih nabavki, roba, usluga i radova na UCG.

„UO je prihvatio predlog Vijeća Pravnog fakulteta iz Podgorice da studenti osnovnih studija studijskog programa Pravne nauke – odjeljenje u Budvi, od ove akademske godine studije nastave u Podgorici, uz saglasnost studenata o prepisu“, kazao je nakon sjednice predsjednik UO Duško Bjelica.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније