Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

26. 09. 2016. 15:41   >>  15:27

BOŠKOVIĆ U BUDVI

Daju 175.000e za rekonstrukciju "Danila Kiša"

Ministar prosvjete Predrag Bošković najavio je da njegov resor izdvojiti 175.000 eura naredne godine za rekonstrukciju Srednje mješovite škole "Danilo Kiš" u Budvi.

Bošković se u Budvi sastao sa  sa predsjednikom Opštine Srđom Popovićem i posjetio JU OŠ „Druga osnovna škola“, JU OŠ „Stefan Mitrov Ljubiša“ i JU OŠ "Mirko Srzentić".

"Ministar je ocijenio da, s obzirom na to da Budva uz Podgoricu ima najdinamičniji rast broja stanovnika, infrastruktura objekata predstavlja limitirajući faktor, zbog čega je sa predsjednikom Opštine razgovarao o budućim koracima za rješenje ovog problema. Naime, ministar je kazao da trenutno najveći infrastrukturni problem predstavlja zgrada JU Srednja mješovita škola `Danilo Kiš` za čiju je rekonstrukciju najavljenu za iduću godinu izdvojeno 175.000 eura", naglasili su iz Ministarstva prosvjete.

Bošković je kazao da je zadovoljan procentom djece koja pohađa predškolsko obrazovanje, ali je rekao i da je Opština suočena sa problemom smještajnih kapaciteta, što nameće ili izgradnju novog vrtića ili da se neki objekti koji su u opštinskom vlasništvu stave u funkciju Ministarstva prosvjete i koriste u svrhu predškolskog obrazovanja.

"On se osvrnuo i na mogućnost otvaranja trećeg privatnog univerziteta u CG i to upravo u Budvi ukoliko, naravno, budu ispunjeni uslovi za njegovo licenciranje", kazali su iz Ministarstva.

Predsjednik Opštine Srđa Popović rekao je da je upoznao ministra sa svim aktuelnim dešavanjima u Budvi kada je riječ o obrazovanju naglasivši da je  to grad koji ima oko 5.000 djece i omladine u sistemu obrazovanja.

"Popović se takođe osvrnuo na prebukiranost vrtića koji je aktuelan problem Opštine, rekonstrukciju JU SMŠ `Danilo Kiš`, kao i na proces završetka zgrade za prosvjetne radnike. On je dodao i to da je Opština pokrenula inicijativu da se osnuje Primorski univerzitet koji će Budvu učiniti univerzitetskim gradom", istakli su iz Ministarstva prosvjete.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније