Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: D.Ž.

26. 09. 2016. 19:22 >> 19:01

INFOFEST

Sajber bezbjednost - zajednička odgovornost

Operatere digitalnih usluga treba ohrabriti da razvijaju sopstvene mehanizme neformalne saradnje, kako bi se osigurala bezbjednost mrežnih i informacionih sistema, ocijenjeno je na panelu „Sajber bezbjednost je zajednička odgovornost“, u okviru Infofesta.

Na panelu, koji je organizovalo Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije (MIDT), govorili su: predstavnik MIDT, Kenan Duraković, Davor Kodrnja (Symantec), Dušan Krkotić (CIRT-Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije) i Dejan Abazović (Centralna banka Crne Gore).

Kroz diskusiju su razmatrana inovativna rješenja i pristup sajber bezbjednosti, kao i najnovije prijetnje i incidenti u sajber prostoru.

“Jedan od strateških ciljeva koji je prepoznat nacionalnim i EU dokumentima jeste i jačanje javno-privatnog partnerstva. U tom duhu, kroz ovaj panel će se nastaviti aktivnosti u ovoj sferi i razmotriti predlozi za oblike i vidove unapređenja postojeće i razvoja nove saradnje. Većina mreža i informacionih sistema su u privatnom vlasništvu, saradnja između javnog i privatnog sektora je od suštinskog značaja.  Operatere bazičnih servisa i digitalnih usluga treba ohrabriti da razvijaju svoje sopstvene mehanizme neformalne saradnje, a kako bi se osigurala bezbednost mrežnih i informacionih sistema, u toj perspektivi je i zamišljen ovaj panel”, saopšteno je iz MIDT.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније