Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila R.B.

26. 09. 2016. 19:01 >> 18:41

"SVA ČUDA CG"

Na sjeveru zainteresovaniji za projekat

Najviše aplikacija za projekat "Sva čuda Crne Gore" do sada je stiglo sa sjevera države, pa se, na predstavljanju projekta u Herceg Novom, generalni direktor Direktorata za upravljanje turističkom destinacijom Marko Petričević zapitao znači li to da se primorje, prepuno nevjerovatnih anegdota, umorilo. Predstavnici Ministarstva održivog razvoja i turizma, u saradnji sa Turističkom organizacijom Herceg Novi, danas su u Gradskoj kafani predstavili projekat "Sva čuda Crne Gore”.



Petričević je pozvao prisutne da svojom idejom apliciraju za pomenuti projekat. Legenda o Mirištu prvi je kandidat grada Herceg Novog za projekat "Sva čuda Crne Gore”. Ovu ideju predstavnicima Ministarstva održivog razvoja i turizma danas je predstavila novinarka Vitka Vujnović.  

"Moram ponoviti da je najviše aplikacija pristiglo sa sjevera. Da li to znači da se primorje, koje je prepuno nevjerovarnih anegdota, umorilo? Primorje, a samim tim i Herceg Novi predstavlja riznicu priča, ideja, pa ovim putem pozivam sve primorce, bili oni poslenici u sektoru turizma ili ne, da se, ukoliko imaju ideju prijave, kako bi mogli da valorizujemo neki lokalitet koji je nama nepoznat, a da ima neku priču, koja može biti i plod mašte“, naglasio je Petričević.  


On je dodao da je cilj projekta jačanje crnogorskog turističkog proizvoda, kako u geografskom, tako i u sadržajnom smislu. 

"Pored ovog projekta, u Ministarstvu turizma pripremamo projekat "Dobar domaćin”, koji će biti kompatibilan sa projektom "Sva čuda Crne Gore”, a cilj je da povežemo turizam i poljoprivredu, koji definitivno, kada je Crna Gora u pitanju, jedno bez drugog ne mogu“, kazao je Petričević.


Prezentaciji projekta prisustvovali su predstavnici obrazovnih institucija, poslenici iz sektora turizma, predstavnici lokalne turističke organizacije i predstavnici medija.  

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније