Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: D.Ž.

27. 09. 2016. 13:20   >>  13:11

NAPAD NA MALOLJETNIKA

Ministarstvo: Mladi da uvaže različitosti

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava najoštrije je osudilo napad na maloljetnika na Starom aerodromu, zbog pretpostavke da je pripadnik LGBT populacije.

"Univerzalna Deklaracija o pravima čovjeka proklamuje da se sva ljudska bića rađaju slobodna i jednaka u dostojanstvu i pravima. Ona su obdarena razumom i sviješću i treba jedni prema drugima da postupaju u duhu bratstva.Ministarstvo za ljudska i manjinska prava najoštrije osuđuje svaki vid nasilja kao jednog od najtežih oblika kršenja osnovnih ljudskih prava", poručeno je iz tog resora.

Podsjećaju da je seksualna orijentacija lično svojstvo čovjeka, te da je crnogorsko zakonodavstvo potpuno jasno kada je riječ o zaštiti ljudskih prava i sloboda, po bilo kom osnovu.

"Ministarstvo za ljudska i manjinska prava izražava zadovoljstvo zbog pravovremene reakcije nadležnih organa, koji su otkrili i procesuirali počinioce. Apelujemo još jednom na sve građane, posebno predstavnike/ce mlađe populacije, da uvaže različitosti i jačaju toleranciju, da poštuju dostojanstvo pojedinca i život oslobođen od diskriminacije, govora mržnje i svih oblika nasilja. Pozvaćemo se na još jedan od članova Univerzalne Deklaracije da svi imaju pravo na jednaku zaštitu protiv bilo kakve diskriminacije kojom se krši ova Deklaracija i protiv svakog podsticaja na ovakvu diskriminaciju", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније