Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: D.Ž.

27. 09. 2016. 16:29   >>  16:09

EVROPSKA MREŽA

Sportska akademija od sjutra član HEPA

Crnogorska sportska akademija (CSA) sjutra će na godišnjoj skupštini Evropske mreže za zdrastveno-preventivnu fizičku aktivnost (HEPA), u Belfastu, postati drugi predstavnik Crne Gore u toj asocijaciji.

HEPA je dio Svjetske zdravstvene organizacije, čiji je cilj unapređenje zdravlja građana kroz fizičku aktivnost.

U punopravno članstvo na prošlogodišnjem zasijedanju Upravnog odbora HEPA u Istanbulu primljen je Fakultet za sport i fizičko vaspitanje (FSFV).

„CSA drugi je predstavnik Crne Gore u HEPA, što je veliki uspjeh ne samo za asocijaciju, nego i crnogorsku naučno-istraživačku i sportsku javnost“, naveli su iz Univerziteta.

Na konferenciji pod nazivom „Pokreni se“ HEPA Evrope koja će biti organizovana na Kraljičinom i Univerzitetu u Ulister i u Istraživačkom centru - Centru izuzetnosti za javno zdravlje Crnu Goru predstavljaće Duško Bjelica, glavni urednik časopisa „Montenegrin Journal of Sports Science and Medicine“ koji izdaje CSA, kao i dekan FSFV-a Stevo Popović.

Bjelica navodi da će konferencija u velikoj mjeri da se bavi temama koje su među prioritetima CSA – nacionalni i regionalni pristup promociji fizičke aktivnosti, transfer znaja, kao i individualni i društveni i ekološki pristup u rješavanju problema fizičke neaktivnosti.

„CSA i FSFV, ukazuju na potrebu njegovanja zdravih stilova života, a posebno na praktikovanje fizičke aktivnosti koja je nužna za očuvanje ne samo zdravlja, nego i vitalnosti stanovništva i njihove produktivnosti“ kazao je Popović.

(Mina)

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније