Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina [ Objavila R.B. ]

27. 09. 2016. 20:31   >>  20:10 1

SAOPŠTILI BOŠKOVIĆU

TIKA nastavlja s podrškom CG školstvu

Agencija za međunarodnu saradnju i koordinaciju Turske (TIKA) nastaviće da podržava Ministarstvo prosvjete u cilju unapređenja obrazovno-vaspitnog sistema Crne Gore, saopštio je novoimenovani koordinator TIKE-e, Ahmet Altun.

Ministar prosvjete, Predrag Bošković, razgovarao je danas sa Altunom.

„Sagovornici su razmijenili informacije o dosadašnjim projektima koje je realizovala ova agencija, kao i o nastavku saradnje posebno u dijelu unaprijeđenja kvaliteta rada u obrazovno-vaspitnim ustanovama“, kaže se u saopštenju Ministarstva. 

Bošković je, kako se navodi, kazao da je zadovoljan zbog odlične saradnje Ministarstva i TIKE koja je prepoznala važnost ulaganja u obrazovni sistem. 

Bošković je naglasio da je Vlada uložila u infrastrukturu obrazovnih ustanova više od 50 miliona EUR i dodao da, i pored toga, nastavljaju ulaganja. 

„Podrška TIKE u narednom periodu će umnogome doprinijeti poboljšanju uslova za rad u obrazovno-vaspitnim ustanovama“, navodi se u saopštenju. 

Altun je zahvalio Boškoviću na dosadašnjoj saradnji, i naglasio da će TIKA nastaviti da pruža podršku Ministarstvu prosvjete u cilju unapređenja obrazovno-vaspitnog sistema Crne Gore. 

Na sastanku je, kako se dodaje, razgovarano i o realizaciji pilot projekta uvođenja turskog jezika u obrazovni sistem.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније