Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: B.V.

28. 09. 2016. 22:31 >> 22:20

NAGRADA ZA FILANTROPIJU

Konkurs za "Iskru" do 31. oktobra

Fond za aktivno građanstvo (FAKT) raspisao je konkurs za nagradu za filantropiju „Iskra“, najstarije priznanje za činjenje za opšto dobro koje se dodjeljuje u Crnoj Gori već osam godina.

 

Konkurs traje do 31. oktobra, a pravo da se prijave imaju pojedinci, privredna društva, mediji, nevladine organizacije, institucije i iseljenička udruženja, koji su organizovali i snažno podržali neprofitne akcije za opšte dobro i izgradnju građanskog društva.

“Već osam godina nagradom za činjenje za opšto dobro tražimo crnogorske iskre i promovišemo ideju filantropije. Iz godine u godinu bilježimo rast broja prijava na konkurs, što pokazuje da je sve više pojedinaca i organizacija koji svojim činjenjem daju primjer drugima i promovišu vrijednosti solidarnosti, humanosti i filantropije,” kazao je Anto Janković, menadžer programa filantropije u FAKT-u.

Nagrada “Iskra” dodjeljuje se u četiri glavne kategorije: doprinos na nacionalnom nivou, doprinos lokalnoj zajednici, doprinos dijaspore i individualni doprinos. Dvije specijalne kategorije su priznanje za medijski doprinos i priznanje za građanski doprinos opštem dobru. O dobitnicima odlučuje sedmočlani žiri, a nagrade se tradicionalno dodjeljuju početkom decembra u Kraljevskom pozorištu “Zetski dom”, na Cetinju.

FAKT dodjeljuje nagradu “Iskra” u partnerstvu sa Privrednom komorom Crne Gore i Upravom za dijasporu pri Ministarstvu vanjskih poslova i evropskih integracija, a uz podršku Evropske Komisije, Fondacije “Ćano Koprivica”, Fonda braće Rokfeler i Čarls Stjuart Mot fondacije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније