Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.M.Lj.

29. 09. 2016. 12:47   >>  15:15

DAN OPŠTINE

Unaprijediti potencijale Rožaja

Lideri crnogorskih partija čestitali su Dan Rožaja predsjedniku Opštine Ejupu Nurkoviću, predsjedniku Skupštine opštine Huseinu Kurtagiću, odbornicima Skupštine opštine i svim građanima Rožaja.

 

Predsjednik Socijalističke narodne partije Crne Gore Srđan Milić kazao je da želi da Rožaje postane perspektivna sredina, za ostanak  mladih.

„Vjerujem da će se zajedničkim naporima unaprijediti poljoprivredni, infrastrukturni i turistički potencijali rožajskog kraja, i da će građani Rožaja očuvanjem i poštovanjem tradicionalnih vrijednosti Crne Gore i dobrih multietničkih odnosa graditi uspješnu i perspektivnu sredinu, za ostanak  mladih i održivi ekonomski razvoj“, kaže se u čestitki predsjednika SNP-a.

 

Rožaje, kao nekadašnji centar drvne industije i grad izuzetne prirodne ljepote, ima odlične predispozicije da postane ljepše mjesto za život svih onih koji su rođenjem vezani za njega kazao je predsjednik Socijaldemokrata Ivan Brajović u čestitki povodim Dana opštine Rožaje.

“Uvjeren sam da kroz adekvatnu valorizaciju prirodnih resursa, Rožaje može postići znatan ekonomski razvoj i biti bolje mjesto za život i rad kako starijih tako i mladih, koji trenutno svoju budućnost uglavnom stvaraju izvan svog grada, a nerijetko i van granica naše države”, saopštio je Brajović. 

 

Da građani rožaja na najbolji način iskoriste prirodne i privredne potencijale koje nudi taj kraj, poželio je u svojoj čestitki i predsjednik Liberalne partije Andrija Popović.

“ Dužni smo da podsticajnim mjerama za zapošljavanje, pokretanje preduzetničkog duha, jačanje porodičnog biznisa i privrednih gazdinstava ojačamo ekonomiju Rožaja. Konkretnim programom održivog razvoja, uz sav potencijal Rožaja i njegovih građana, ne sumnjam da će kvalitet života u vašem gradu iz godine u godinu biti na sve većem nivou, a vaš doprinos napretku Crne Gore biće od nemjerljivog značaja”, navodi se u saopštenju.

Prvi čovjek Demokrata Aleksa Bečić je poželio Rožajcima da sljedeće godine Dan Opštine proslave u gradu iz kojeg se ne odlazi, već u njemu ostaje.

"Za Demokrate je neprihvatljivo da cijeli jedan grad, u čemu ne odudara od stanja u državi, osim vjerovatno po još nižem životnom standardu, ispašta zbog pogubne i pohlepne politike vlasti i njene nesposobnosti da bogom date prirodne resurse stavi u potencijal razvoja cijelog rožajskog kraja", rekao je on.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније