Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: D.Ž.

01. 10. 2016. 09:07 >> 13:35

MAMOGRAFSKI I ULTRAZVUČNI

Besplatni pregledi za žene sa invaliditetom

U klinici Feniks Medika u Podgorici danas je 20 žena sa invaliditetom imalo priliku da uradi besplatni mamografski i ultrazvučni pregled grudi. Do kraja mjeseca, tu priliku imaće 50 žena iz različitih društvenih grupa.

Akciju, u saradnji s klinikom, organizuje Ministarstvo za ljudska i manjinska prava.

Iz tog resora su ukazali da je prevencija najbolji put, a redovne i pravovremene kontrole najbolji su vid njegovog očuvanja.

"Najefikasniji lijek protiv raka je njegovo otkrivanje u ranoj fazi”, poručili su iz Ministarstva.

Kako se navodi, do kraja mjeseca po jedna žena će svakoga dana imati priliku da se besplatno pregleda.

Iz Ministarstva su ukazali da bi redovni preventivni pregledi trebalo da predstavlljaju odraz naših kulturnih karakteristika.

“Rak dojki spade među pet najopasnijih zdravstvenih problema sa kojima se žene suočavaju u današnje vrijeme. Najefikasniji lijek protiv raka, pa i raka dojki, je njegovo otkrivanje u ranoj fazi”, rekli su iz Ministarstva.

(Mina/rtcg.me)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније