Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Anadolija; Objavio: I. P. ]

04. 10. 2016. 13:56 >> 13:35
3

U MILJEŠU

Otvoren učenički dom pri medresi

Učenički dom Šejh Zajid bin Sultan Al-Nahjan otvoren je danas u podgoričkom naselju Milješ.

 

Dom su svečano otvorili predsjednik Crne Gore, Filip Vujanović, reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat Fejzić i ambasadorka Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) u Crnoj Gori, Hafsa Al Ulama.

Novoizgrađeni učenički dom, koji se nalazi u kompleksu Medrese "Mehmed Fatih" sastoji se od učeničkog bloka koji broji 36 soba na tri sprata, potkrovlja sa osam apartmana za gostujuće profesore, pet stanova za profesore medrese i restorana sa kapacitetom za 200 osoba.

Ministar prosvjete Crne Gore Predrag Bošković kazao je da je za Crnu Goru od velikog značaja da razvija međunacionalne, međuvjerske i sve ostale odnose.

"Ono po čemu je Crna Gora prepoznata u regionu i svijetu je upravo to da je svijetli primjer na ovom našem turbulentnom Balkanu, koji upravo baštini te vrijednosti. Ovom prilikom želim da se zahvalim Islamskoj zajednici u Crnoj Gori što na najbolji način baštini te vrijednosti i sa nama u Ministarstvu prosvjete gaji najbolju moguću saradnju u promovisanja tih vrijednosti, koje su nama od najvišeg značaja da islam bude dio Crne Gore i njen stub nosilac", kazao je ministar Bošković.

Ibrahim Salem El-Alevi, konzul ambasade UAE u Crnoj Gori, istakao je da se država UAE ponosi onim što je učinila u promjeni nabolje u životima ljudi, kroz humanitarnu pomoć i dobrotvorno djelovanje.

"To je naš moto. Postoje tri ključna pokretača u metodogiji humanitarnog djelovanja UAE. To su zaštita građana u kriznim situacijama, posebno žena i djece u saradnji sa lokalnim i međunarodnim organizacijama. Želimo da akademska godina bude uspješna za sve učenike, a zahvalnost upućujemo svim dobrotvorima koji su na bilo koji način involvirani u izgradnju ovog doma“, kazao je El-Alevi.

Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat ef. Fejzić izrazio je zahvalnost svim donatorima i poručio da zajednica na čijem je čelu ima dobru saradnju sa islamskim zemljama.

"Ovaj kompleks koji imamo na neki način svjedoči o našoj dobroj saradnji sa islamskim svijetom. Ovdje imamo UAE, Tursku i Kuvajt. Imamo objekte čiju izgradnju su nam pomogle ove zemlje. Ali najbitnije od svega jeste da imamo zemlju koja nam je dala mogućnost da gradimo, radimo, boravimo, učimo. Želim da se zahvalim pripadnicima islama u Crnoj Gori, koji imaju povjerenje u nas. Kada smo krenuli sa radom, mislili smo da nam je zgrada medrese velika, ali smo se ubrzo uvjerili da nam je mnogo mala. Njihovim povjerenjm u našu instituciju, da nam daju djecu na obrazovanje i čuvanje, oni su u principu glavni 'krivci' zbog čega se širimo i pravimo nove objekte“, rekao je reis Fejzić.

Današnjoj svečanosti, osim predsjednika Vujanovića, prisustvovali su članovi Vlade Crne Gore, kao i ambasador Republike Turske u Crnoj Gori Serhat Galip sa saradnicima.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније