Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: D.Ž.

07. 10. 2016. 19:22 >> 19:01

SINDIKAT MEDIJA

Novinarima Atlasa još nijesu isplaćene zarade

Novinari Atlas televizije, iako je proizvodnja programa obustavljena 26. septembra, nemaju bilo kakvu informaciju o tome na koji način poslodavac planira da izmiri obaveze prema zaposlenima, saopšteno je iz Sindikata medija Crne Gore (SMCG).

Iz SMCG-a su, u otvorenom pismu svim ambasadama u Crnoj Gori, predstavništvima međunarodnih organizacija, političkim partijama i nadležnim državnim institucijama povodom situacije u Atlas televiziji, naveli da se u ovom trenutku zaposlenima u toj medijskog kući duguje pet zarada, a porezi i doprinosi im nijesu uplaćivani godinama.

U pismu se kaže da je u junu zvanično saopšteno da ta medijska kuća, samo po osnovu poreza i doprinosa, duguje 732 hiljada eura i dodaje da je dug od tada značajno porastao.

„Obavještavamo vas da koleginice i kolege iz Atlas televiziji i dalje, iako je proizvodnja programa obustavljena 26. septembra, nemaju bilo kakvu informaciju o tome na koji način poslodavac, na čelu sa osnivačem Duškom Kneževićem, planira da izmiri svoje obaveze prema zaposlenima“, navodi se u pismu.

Uprava, dodaje se, i dalje ćuti i o najavljenoj reorganizaciji programske šeme.

„Na ovaj način Sindikat vas informiše i moli da, u domenu svojih nadležnosti, obratite pažnju na dešavanja u Atlas televiziji, jer smo izuzetno zabrinuti za sudbinu kolega i koleginica i zbog sve izvjesnije mogućnosti da se još jedan medij u Crnoj Gori ugasi“, poručili su iz SMCG.

Oni su rekli da ih zabrinjava i ćutanje državnih institucija, posebno onih nadležnih za oblast rada.

Sindikat je pozvao njih da reaguju, ali i Agenciju za elektronske medije Crne Gore da provjeri da li je došlo do kršenja obaveza za čiju su kontrolu oni nadležni.

U SMCG smatraju problematičnim i postupanje političkih partija koje u predizbornoj trci kroz plaćeni marketing finansiraju Atlas televiziju, ne obraćajući pažnju na to kakvog poslodavca finasiraju i na situaciju u kojoj se nalaze zaposleni, koji su građani Crne Gore i glasači.

Pitanje je, kako se navodi, kakve vrijednosti podstiču na taj način.

„Po ko zna koji put se postavlja i pitanje da li država ima snagu da obezbijedi zaposlenima uslove za rad u kojima nijesu ostavljeni na milost i nemilost poslodavaca kako bi nesmetano mogli da rade i da obezbjeđuju egzistenciju svojim porodicama“, zaključili su iz Sindikata.

(Mina)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније